Tesla a înregistrat pierderi de 2.85 miliarde de dolari în doar doi ani. Câte maşini a vândut în 2018

Anul trecut, Tesla a pierdut 976 de milioane de dolari, iar dacă ar fi luate în considerare şi rezultatele negative din 2017, suma totală s-ar ridica la 2.85 miliarde!

În același timp, veniturile totale ale producătorului în 2018 au atins 21.4 miliarde de dolari, ceea ce este cu 82% mai mult decât în ​​2017!

Aceste date sunt cuprinse în raportul financiar privind rezultatele atinse de constructorul de electromobile în anul care a intrat în istorie.

Foto: autoblog.md

Potrivit șefului Tesla Elon Musk, compania a fost aproape de faliment în vara anului 2018! Experții au prezis că, până în august, producătorul va epuiza complet stocul de fonduri: la acel moment Tesla „ardea” bani în proporţie de 480.000 de dolari pe oră.

Cu toate acestea, măsurile luate de Consiliul de Administrație, potrivit managerului, au permis corectarea situației. În special, a fost redus personalul angajat, a fost anulat accesul liber la stațiile de încărcare a companiei şi a fost anulat și programul Tesla Referral, prin care oricine care recomanda unui număr de prieteni să-şi cumpere o Tesla primea o reducere parţială sau chiar totală la achiziționarea unui electromobil. În detrimentul acestor măsuri, în trimestrul al patrulea din 2018, Tesla a câștigat 139.000.000 de dolari. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub