(video) Ședința CEC: Două contestații, admise și una, respinsă

Comisia Electorală Centrală a examinat trei contestații depuse de către pretendenți la calitatea de candidați independenți epntru alegerile parlamentare, toate privind faptul că aceștia nu au fost înregistrați în cursa electorală.

Astfel, Mihai Goian, Fiodor Ghelici și Viorel Melnic au contestat deciziile Consiliilor Electorale de Circumscripții Electorale Uninominale, prin care nu au fost înregistrați în cursa electorală. În toate trei cazuri, contestatariilor nu le-a ajuns numărul necesar de semnături, întrucât câteva zeci de semnături au fost declarate nevalabile.

În cazul lui Mihai Goian, CEC a admis contestația lui Mihai Goian și a solicitat CECE din Ungheni să reexamineze decizia de neînregistrare a acestuia.

În cazul lui Viorel Melnic, CECE nr.48 a declarat 240 de semnături ca fiind nule, deoarece ar fi fost completate cu același scris, iar 44 de semnături s-ar repeta în alte circumcripții. În contestația sa, Melnic a scris că decizia CECE a fost luată în mod „subiectiv, or doaro expertiză grafologică ar putea stabili cu certitudine dacă listele de subscripție sunt sau nu completate cu același scris”.

CEC a admis parțial contestația lui Melnic și a solicitat CECE nr.48 să examineze repetat cererea de înregistrate a contestatarului.

În cazu lui Fiodor Ghelici, CECE nr.31 Chișinău a validat doar 464 de semnături din cele 546 prezentate de Ghelici.

CEC a refuzat contestația acestuia, invocând că acesta „nu a adus argumente concludente” în apărarea cauzei sale. Fiodor Ghelici a scris în contestație că nu a fost informat despre rezultatele verificării listelor de subscripție.


Pub