(video) Ce spune vicedirectorul medical al IMSP CNAMUP despre cazul bebelușului decedat în mâinile medicilor: „Părinții n-au sesizat că este o stare gravă”

Vicedirectorul medical al IMSP CNAMUP a ținut să vină cu detalii pe cazul copilului de patru luni din capitală, care a murit după ce părinţii ar fi aşteptat ambulanţa două ore. În acest sens, Tatina Bicic a motivat reținerea abulanței prin faptul că serviciul 112 are prea multe solicitări. Mai mult, dânsa a susținut faptul că părinții ar fi chemat ambulanța peste șase ore și jumătate după ce au sesizat că micuțul se simte rău.

„Aș vrea să menționez că pierderea oricărei vieți este regretabilă, dar atunci când moare un copil este de câteva zeci de ori mai regretabil.

Solicitarea la acest copil a parvenit la 112 la ora 20:36, la data de 30 ianuarie și a fost transmis echipei în gestiune la ora 21:46, deoarece la acea oră s-a eliberat echipa. Echipa pediatrică era la solicitare. Starea copilului era foarte gravă. Copilul avea semne de șoc.

În cazul dat nu putem infirma sau confirma că trebuia să meargă mai rapid, deoarece solicitările sunt în lista de așteptare, pentru că nu sunt suficiente echipe. La acea oră erau 38 de solicitări în așteptare.

Cele două ore care sunt vehiculate cred că se are în vedere de la momentul solicitării până la momentul ajungerii la spital.

Atunci când se apelează la 112 solicitanții sunt interogați...Motivul acestei solicitări a fost faptul că micuțul are febră. N-a fost sesizat că este o stare gravă. Părinții au stipulat că micuțul are febră și alergie.

Ajunși la fața locului, din discuțiile cu părinții, s-a constatat că micuțul se simțea rău de la ora 14:00. Ambulanța a fost chemată practic peste șase ore și jumătate. Părinții au administrat copilului preparate pentru scăderea febrei”, a spus vicedirectorul medical al Centrului Naţional de Asitenţă Medicală Urgentă Prespitalicească în cadrul emisiunii „Miezul Zilei”

În acest sens, dânsa a ținut să menționeze faptul că serviciul 112 este solicitat de foarte multe ori neargumentat.

„Avem foarte multe solicitări care nu țin de competență serviciului de urgență. Se solicită când viața e pusă în pericol. Unele cazuri nu țin niciun pic de activitatea noastră”, a conchis Tatiana Bicic.

UNIMEDIA amintește că un micuț de patru luni a decedat în noaptea zilei de 30 ianuarie la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală după mai multe încercări ale medicilor de a-i salva viața. Potrivit mamei copilului, ambulanța ar fi sosit în urma chemării la aproximativ două ore.


Pub