Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, nu a fost înregistrat de CECE în cursa electorală

Consiliul Electoral de Circumscripție Rîșcani a refuzat să-l înregistreze pe primarul orașului, Victor Bogatico, în calitate de candidat al „Partidului Nostru” în circumscripția electorală nr.4. Despre aceasta a anunțat Bogatico pe pagina sa de Facebook.

Foto: Ru1.md

Potrivit lui Bogatico, această decizie ar avea legătură cu întârzierea emiterii certificatului de integritate.

„La 13 decembrie, am depus o cerere de obținere a unui certificat de integritate. Am primit-o după 33 de zile și nu în 15. Am vizitat în repetate rânduri această instituție, ale căror angajați nu puteau să-mi răspundă complet care era problema.

La data de 24 ianuarie am solicitat înregistrarea mea în circumscripția nr.4.

La 31 ianuarie, decizia Consiliului raional a refuzat să mă înregistreze, ceea ce era de așteptat, în principiu, după ce am alergat după acest certificat. Pregătesc actele pentru depunerea unei cereri la CEC cu privire la decizia Consiliului Raional nr.4 Rîșcani”, scrie Bogatic pe pagina sa.

Amintim că la data de 16 ianuarie Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a eliberat certificate de integritate cu mențiuni diferite, pentru doi candidați la alegerile parlamentare din februarie, condamnați în prima instanță. Este vorba despre primarul degrevat din funcție a orașului Orhei, Ilan Șor, și primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, potențial candidat la parlamentare pe circumscripția nr. 4 (Rîșcani).


Pub