11:06:11 19.04.2024
Stiri

Socialistul Mitriuc, cetățean ROMÂN cu acte în regulă. Acesta recunoaște că nu-i place România și NATO, dar a avut nevoie de PAȘAPORTUL românesc „din motive personale”

Politică 01.02.2019 09:00 Vizualizări2751 Autor: Ziarul National
Socialistul Mitriuc, cetățean ROMÂN cu acte în regulă. Acesta recunoaște că nu-i place România și NATO, dar a avut nevoie de PAȘAPORTUL românesc „din motive personale”


Deputatul Ghenadie Mitriuc, candidat al Partidului Socialiștilor din R. Moldova la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală Ungheni, susține că oficiul NATO de la Chișinău trebuie închis, deși deține cetățenia României, stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice.

„Când vom veni la putere, vom face tot posibilul ca oficiul NATO din R. Moldova să nu mai existe, iar R. Moldova să fie independentă şi neutră”, a declarat ieri Mitriuc, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Leancă, despre PSRM care sperie moldovenii cu NATO: „Au halucinații și văd peste tot OZN-urile militare. Securitatea R. Moldova poate fi asigurată doar de NATO"

Mitriuc a mai adăugat că nu contează faptul că dânsul, alături de alți colegi socialiști, deține cetățenia României, care este stat membru NATO.

„Am depus jurământul aşa cum a făcut-o fiecare cetăţean. M-a deranjat şi atunci şi acum mă deranjează. Mi-a trebuit paşaport ca să am posibilitatea să trec în alte ţări”, a spus candidatul PSRM.

Acesta a mai adăugat că de ceva timp a depus cererea de renunțare la cetățenia României. „Eu demult am scris cerere. Paşaportul a expirat un an în urmă”, a mai adăugat deputatul.

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a informat anterior că cel puțin șase deputați socialiști, inclusiv Ghenadie Mitriuc, Adrian Lebedinschi, Anatolie Labuneţ, Corneliu Furculiţă, Radu Mudreac și Ala Dolința dețin cetățenia României. Mai mult, deși aceștia au anunțat că au depus cereri de renunțare la cetățenia română, așa cum a promis Igor Dodon în campania electorală parlamentară din 2014, Autoritatea Națională pentru Cetățenia a infirmat acest lucru.

La începutul anului 2018, autoritățile române informau, prin intermediul unui document oficial, că deputații socialiști nu au făcut niciun demers ca să renunțe la cetățenia României.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md