06:42:21 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Doi frățiori care locuiesc în condiții mizere, iar mama nu vine cu zilele acasă, SALVAȚI: Avocatul poporului i-a dus într-un centru de plasament

Social 01.02.2019 11:19 Vizualizări1301 Autor: Ziarul National
VIDEO // Doi frățiori care locuiesc în condiții mizere, iar mama nu vine cu zilele acasă, SALVAȚI: Avocatul poporului i-a dus într-un centru de plasament


Doi frățiori din R. Moldova, rămași mai mult de capul lor, au fost duși recent într-un centru de plasament din R. Moldova, după ce au fost vizitați de Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.

Oficialul a găsit copiii, unul de 13 și altul de 8 ani, în condiții mizerabile - fără mâncare, în casă la fel de rece ca afară, cu încăperi pline de apa care curge pe pereți și într-o mizerie de nedescris.

Mama nu era acasă. „E pe undeva cu băutul”, a răspuns băiatul mai mare. Femeia nu a venit nici noaptea și nici a doua zi acasă și nici măcar nu știa că fiii ei au fost duși să locuiască în condiții mai bune.

Ca să se încălzească, cei doi băieți se înghesuiau în pat alături de un câine.







Maia Bănărescu a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că autoritățile locale au epuizat toate posibilitățile, iar ajutoarele acordate acestei familii nu au niciun efect.

Avocatul susține că cei doi micuți sunt victime ale neglijării părinților, iar băiețelul cel mai mare are deja un comportament deviant, săvârșind mai mult furturi și jafuri. Acesta a mai stat anterior în centre de plasament, dar fugea de fiecare dată, fiindcă voia să stea cu mama.

Tatăl biologic al celor doi copii locuiește în alt sat, dar la fel consumă băuturi alcoolice.

Maia Bănărescu a anunțat că micuții urmează să fie examinați medical și autoritățile responsabile promit să întreprindă măsuri pentru a-i salva pe cei doi frățiori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md