01:37:18 25.04.2024
Stiri

BÂLBÂIALA unui socialist când a fost întrebat despre veniturile sale, care sunt de 10 ori mai MICI, decât donațiile făcute pentru PSRM

Partide/Comunicate 01.02.2019 11:39 Vizualizări1441 Autor: Ziarul National
BÂLBÂIALA unui socialist când a fost întrebat despre veniturile sale, care sunt de 10 ori mai MICI, decât donațiile făcute pentru PSRM facebook


Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în circumscripția uninominală nr. 26, Dinari Cojocari, nu a putut să explice, în cadrul dezbaterilor electorale, de ce veniturile sale sunt de 10 ori mai mici decât donațiile făcute formațiunii din care face parte.

Cojocari a donat în 2014 PSRM aproximativ o jumătate de milion de lei, în timp ce venitul său oficial a fost de 10 ori mai mic. Când a fost întrebat despre această discrepanță, Cojocari a spus: „De ce dumneavoastră considerați că neavând... Eu am soție. Păi, dumneavoastră trăiți numai din salariul dumneavoastră sau și din salariul soțului? Și din veniturile soțului...”

Moderatoarea Lorena Bogza i-a amintit lui Cojocari despre o investigație RISE, potrivit căreia Dinari Cojocari este unul dintre socialiștii care s-a grupat în jurul unei afaceri secrete, cu o companie off-shore din Bahamas conectată la Rusia. Astfel, acesta ar fi luat un împrumut de jumătate de milion de lei, din suma totală de 20 de milioane de lei care a ajuns în R. Moldova.

„.. Este vreo dovadă. Este vreun răspuns afirmativ final? Dumneavoastră repetați aceeași frază, dar nu veniți cu un argument... Am o familie destul de mare. Trebuie să vă spun despre toate cheltuielile mele?”, a răspuns iritat Cojocari.

De menționat că Dinari Cojocari nu este primul socialist pretendent la fotoliul de deputat, care nu a putut explica diferențele dintre veniturile acumulate și banii donați PSRM.

„Este vorba Grigore Novac, candidat la alegerile parlamentare în circumscripția 31, care s-a eschivat de la un răspuns concret atunci când a fost întrebat cum a obținut un lot de teren în comuna Stăuceni prin intermediul unei căsătorii fictive. Aceeași atitudine a avut-o și atunci când a fost întrebat cum de a donat partidului aproape jumătate din banii acumulați peste hotare. Un alt candidat socialist, Petru Burduja, a refuză să vorbească despre dosarul penal deschis pe numele companiei pe care o administrează – „Exclusiv Media”. Politicianul a fugit de răspunsurile insistente moderatoarei de la Pro TV, invocând că pe acest subiect ar trebui să se pronunțe instanța”, scrie deschide.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md