03:29:09 25.04.2024
Stiri

DOC, VIDEO // O membră a CECE Ialoveni, acuzată că ar face CAMPANIE pentru un concurent electoral. Femeia susține că a scris cerere de retragere din Consiliu: „Avem cererea, dar juridic mai este membru”

Partide/Comunicate 01.02.2019 15:35 Vizualizări1590 Autor: Ziarul National
DOC, VIDEO // O membră a CECE Ialoveni, acuzată că ar face CAMPANIE pentru un concurent electoral. Femeia susține că a scris cerere de retragere din Consiliu: „Avem cererea, dar juridic mai este membru” facebook
Victoria Butuc (în centrul imaginii)


Membra Consiliului electoral al circumscripţiei uninominale nr. 22 din orașul Ialoveni, Victoria Butuc-Guranda, este acuzată că face campanie pentru candidatul Blocului „ACUM” în circumscripția respectivă, Liviu Vovc.

Ultimul a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care printre agitatori apare și Victoria Butuc-Guranda, înaintată de PLDM în Consiliului electoral al circumscripţiei uninominale nr. 22.

„Astăzi, în satul meu, Dănceni, alături de candidatul Blocului „ACUM”, Liviu Vovc, şi echipa, am mers de la poartă la poartă şi am discutat cu consătenii mei despre alegerile parlamentare”, a scris pe 31 ianuarie curent și Victoria Butuc-Guranda pe Facebook.

Un cetățean care a surprins-o pe Victoria Butuc făcând agitație pentru candidatul Blocului „ACUM” i-a reproșat acesteia că încalcă legislația, deoarece este membră a Consiliului electoral al circumscripţiei uninominale nr. 22.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, Victoria Butuc-Guranda a declarat că nu mai este membră al CECE Ialoveni, după ce a scris o cerere în acest sens.

„Pe 30 ianuarie am depus cerere de retragere a calității de membru CECE nr.22 la sediul PLDM, partidul care m-a desemnat. Ulterior, conform procedurii, urmau să trimită un demers către CEC, prin care să fiu înlocuită cu un nou membru cu drept de vot din partea partidului. Acest lucru a fost realizat și, drept urmare, am tot dreptul de a face agitație electorală. În locul meu a fost numită Zinaida Roșior. Probabil nu s-a reușit cu modificările pe site-ul CEC și de aceea apare încă numele meu”, a precizat sursa citată.

Președintele CECE Ialoveni, Eudochim Ungureanu, a confirmat pentru Ziarul NAȚIONAL că Victoria Butuc a scris cerere de retragere a calității de membru, dar mai departe nu știe dacă dânsa are voie să facă agitație pentru un concurent electoral.

„Da, aceasta a scris cerere de retragere a calității de membru și nu mai participă la ședințe. Deja Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească un nou membru al CECE Ialoveni. Deocamdată, nu avem un nou membru. Nu știu dacă ea are voie să facă agitație pentru un concurent electoral. Până nu există o decizie a CEC, juridic dânsa este încă membră CECE Ialoveni”, a adăugat acesta.

Comisia Electorală Centrală nu a adoptat deocamdată o decizie vizavi de cazul de la Ialoveni.

Menționăm că, potrivit legislației în vigoare, membrii consiliilor şi birourilor electorale nu pot face agitaţie în favoarea sau în defavoarea persoanelor ce candidează la o funcţie publică eligibilă, nu pot să se implice în activităţi politice în susţinerea vreunuia din concurenţii electorali. De asemenea, membrul consiliului electoral sau al biroului electoral este revocat de organul (autoritatea) sau concurentul electoral care l-a desemnat, pentru încălcarea interdicţiilor stabilite mai sus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md