15:42:11 29.03.2024
Stiri

STUDIU // Poate fi benefic să amâni maternitatea după 35 de ani

Știri 01.02.2019 17:02 Vizualizări2008 Autor: Ziarul National
STUDIU // Poate fi benefic să amâni maternitatea după 35 de ani Sursa: unica.ro


Este deja cunoscut faptul că medicii privesc cu ceva mai mult scepticism femeile care se prezintă la medic în încercarea de a obține o sarcină, mai ales în mod natural, după vârsta de 35 de ani.

În general vorbind, ni se spune că dacă aștepți până la 35 de ani, ai așteptat prea mult, e prea periculos, riscurile cresc. Cu toate acestea, tot mai multe femei amână maternitatea până când sunt într-o relație sigură, sunt independente financiar și sunt mulțumite cu ascensiunea în carieră.

Dacă devii mama mai târziu, îți poți îmbunătăți memoria și îți prelungești viață

În plus, datele arată că un anume segment de mame devine tot mai numeros: cel al femeilor ce aleg să aducă pe lume un copil după 35 de ani, în comparație cu anii anteriori.
Desigur, un factor determinant în acest sens e reprezentat și de progresul științific făcut în ultimii ani, de posibilitatea ca mamele să apeleze la FIV și alte metode netradiționale de obținere a unei sarcini.

Mai mult decât atât, cele mai recente date ale unui studiu englezesc, au arătat că a avea un copil mai târziu în viață, te poate ajuta să trăiești mai mult.

Autorii unei lucrări științifice numite „A fi bătrân vs. a te simți bătrân: Asocierea dintre vârsta percepută și mortalitate”, au descoperit o corelare între un copil făcut mai târziu și o viață mai fericită, o viață mai lipsită de griji, rezultatele părând să susțină că părinții mai în vârstă sunt în general mai fericiți.

Un alt studiu a relevat faptul că un copil făcut după 25 de ani te poate face mai inteligent, îți poate îmbunătăți memoria, te poate ajuta să îți dezvolți abilitățile de rezolvare a problemelor și de logică.

Sursa: unica.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md