(video) Premieră mondială: Mercedes-Benz V-Class facelift

În 2014, premiera modelului Mercedes-Benz V-Class a văzut o abordare complet nouă pentru proiectarea, valoarea, confortul și siguranța introdusă în segmentul MPV-urilor. Conceptul a continuat să fie un adevărat succes: dovada acestui lucru poate fi văzută în cifra de 209.000 unităţi, anume atâtea V-Class-uri au fost vândute de la lansarea sa pe piață, un record fiind înregistrat anume în 2018 cu aproximativ 64.000 de exemplare.

Acum, la începutul lui 2019, modelul a intrat pe o nouă piaţă de desfacere, cea din India. Facelift-ul introdus la scurt timp aduce un simţ revigorant la modelul deja de succes. Printre punctele forte se numără un nou design frontal și frapant, precum și introducerea noului motor diesel OM 654 pentru versiunea V 300 D.

În plus, transmisia automată 9G-TRONIC este disponibilă pentru prima dată, în timp ce sistemele de siguranță și asistență, printre care asistenţa activă la frânare, au fost aduse la cel mai recent nivel tehnologic.

Stilul și valoarea recursului clasei V conduc în segmentul MPV. Designerii din Stuttgart au folosit o serie de măsuri specifice pentru a oferi modelului un nou look fresh care urmează idiomul de design al autoturismelor Mercedes-Benz actuale. Noul V-Class facelift are un aspect mai larg și o prezență vizuală și mai puternică datorită noului său front end. Acest lucru vine prin amabilitatea unui nou design a barei de protecție cu prize de aer izbitoare și o nouă structură diamantată în grila de radiator.

Steaua Mercedes-Benz este poziționată central pe grila radiatorului și este susţinută de câte două plăci argintii de fiecare parte. Conceptul de personalizare cu liniile atractive AVANTGARDE și EXCLUSIVE continuă să existe, în timp ce cea numită AMG Line va deveni vizual mai puternică: dispune de un nou grilaj de radiator diamantat cu pini cromaţi și oferă astfel o notă sportivă.

[sciba leftsrc=”https://media.autoblog.md/2019/01/Mercedes-Benz-V-250-2014_1.jpg” leftlabel=”Modelul pre-facelift” rightsrc=”https://media.autoblog.md/2019/01/New-2019-Mercedes-Benz-V-Class-facelift_84.jpg” rightlabel=”Modelul facelift” mode=”horizontal” width=””]

[sciba leftsrc=”https://media.autoblog.md/2019/01/Mercedes-Benz-V-250-2014_2.jpg” leftlabel=”Modelul pre-facelift” rightsrc=”https://media.autoblog.md/2019/01/New-2019-Mercedes-Benz-V-Class-facelift_26-1.jpg” rightlabel=”Modelul facelift” mode=”horizontal” width=””]

Noile culori graphite grey metallic şi selenite grey metallic extind spectrul de tonuri bine primite de negru/alb. La fel de nouă este culoarea opţională steel blue. Încă una opţională este hyacinth red metallic şi cu aceasta noul V-Class facelift se simte destul de emotiv.

În același timp, cele patru noi modele de jante ușoare din aliaj asigură un aspect puternic și avangardist. Printre acestea se numără modele din aliaj uşor de 17 inci şi cu cinci spiţe duble, vopsite în negru şi cu un finisaj lucios, precum și modele de jante din aliaj ușor de 18 inci vopsite în tremolite grey şi cu un finisaj lucios, cu un design în cinci spiţe duble, sau de 18 inci vopsite în negru şi cu un finisaj lucios, însă doar cu cinci spiţe singulare.

Vârful de gamă la capitolul jante este un nou model de 19 inci din aliaj uşor, cu 10 spiţe, care sunt vopsite la fel în culoare neagră şi au un finisaj uşor lucios.

În interior, de asemenea, designerii au fost ocupați, transpunând filozofia de design interior a modelelor actuale de autoturisme Mercedes-Benz în noua clasă V. Interiorul lui V-Class facelift urmează tendința modernității și a clarității. În conformitate cu procesul de actualizare, modelul primeşte noi deflectoare ale sistemului de climatizare, cu un aspect sportiv sub forma unor turbine, precum şi noi cadrane în panoul de instrumente. Datorită designului redus, conducătorii auto se pot orienta mult mai simplu acum.

Noua tapițerie și echipamentul de culoare tartufo nappa face o declarație modernă și elegantă. Cu piele Lugano și Nappa, fiecare disponibilă într-o nuanţă bej şi alta similară mătasei, să nu mai vorbim de țesătura Santos black, un total de șase tapițerii diferite în culori deschise și întunecate sunt disponibile la alegere.

Atributele modern și elegant pot fi, de asemenea, utilizate pentru a descrie noul element stilistic cu mai multe dungi, care este utilizat pe planşa de bord. Altele disponibile sunt finisate în piano black, în lemn, similar fibrei de carbon sau similar cu aluminiul lustruit.

Ca parte a facelift-ului, pasagerii din spate se pot bucura de un spațiu deosebit de confortabil. Scaunele de lux disponibile opțional pentru primul rând sunt o adevărată desfătare și, la fel ca în clasa S, oferă o funcție completă de înclinare, precum şi masaj sau climatizare în trei trepte.

[sciba leftsrc=”https://media.autoblog.md/2019/01/Mercedes-Benz-V-250-2014_3.jpeg” leftlabel=”Interior model pre-facelift” rightsrc=”https://media.autoblog.md/2019/01/New-2019-Mercedes-Benz-V-Class-facelift_14.jpg” rightlabel=”Interior facelift” mode=”horizontal” width=””]

Facelift-ul i-a mai adus modelului V-Class şi un nou motor diesel cu patru cilindri OM 654. Acesta va fi disponibil în două versiuni:

  • V 250 D cu 190 CP și 440 Nm
  • V 300 D cu 239 CP și 500 Nm

Cel mai puternic, în faza de accelerare, poate livra printr-o funcţie overtorque încă 30 de Nm suplimentari. Un V 300 D accelerează de la 0 la 100 km/h în 7.9 secunde şi se poate ajunge cu el la o viteză maximă de 220 km/h.

Noua generație a motorului este chiar mai eficientă, mai curată și oferă mai multe caracteristici îmbunătățite când vine vorba de zgomot și vibrații. Sunetul nu pătrunde în interiorul vehiculului, iar vibrațiile enervante au fost reduse. Printre caracteristicile inovatoare ale noii generații de motoare se numără combinația dintre o carcasă din aluminiu și pistoane din oțel, procesul de ardere în trepte și un strat special NANOSLIDE în interiorul cilindrilor pentru reducerea frecării. Însuşi agregatul este cu 17% mai uşor decât cel precedent de 2.1 litri.

Cât de eficiente sunt aceste măsuri aplicate, pot fi văzute pe baza economiilor de combustibil, de aproximativ 13 la sută, cu care noul V 250 D se poate lăuda în comparație cu predecesorul său. Majoritatea componentelor relevante pentru reducerea emisiilor sunt instalate direct pe motor. Abordarea tehnologică integrată care cuprinde un nou proces de ardere, recircularea dinamică a gazelor de eșapament și de post tratare facilitează consumul redus cu emisii scăzute.

De acum, V-Class va putea fi echipat opţional cu noua cutie automată 9G-TRONIC pentru prima dată. Transmisia deosebit de confortabilă și eficientă o înlocuiește pe cea 7G-TRONIC și este disponibilă standard pentru modelele V 300 D și V 250 d. Şoferul va mai putea utiliza comutatorul DYNAMIC SELECT pentru a alege modurile de rulare Comfort sau Sport, care au influenţă asupra comportamentului maşinii în deplasări. Alternativ, modul “M” permite conducătorului auto să schimbe manual treptele folosind padelele DIRECT SELECT din spatele volanului.

Toate motorizările oferite pentru V-Class sunt oferite în combinaţie standard cu tracţiune pe puntea din faţă, în timp ce una opţională  4MATIC este disponibilă ca opțiune. În acest fel, noul V-Class facelift se poate mişca în continuare foarte agil pe diferite tipuri de teren. Înălțimea vehiculului rămâne sub marcajul de doi metri chiar și atunci când este echipat cu tracțiune integrală. Astfel, V-Class nu pierde nimic din utilitatea sa zilnică și se poate potrivi în continuare în garaje obişnuite, precum şi în parcări multi etajate sau subterane.

Mercedes-Benz V-Class continuă să fie disponibil în trei versiuni diferite de șasiu. Caracteristicile lor variază de la confort relaxat la dinamismul sportiv:

  • suspensia confortabilă asigură un comportament plăcut de condus cu niveluri scăzute de zgomot, în ciuda dinamicii de condus;
  • suspensia AGILITY CONTROL cu sistem de amortizare selectivă combină agilitatea cu un nivel foarte ridicat de confort de conducere;
  • suspensia sportivă impresionează conducătorii auto cu dinamică de condus ridicată și agilitate.

Lista de motorizări:

 

V 250 dV 250 d 4MATICV 300 dV 300 d 4MATIC
Cutie de viteze9G-TRONIC9G-TRONIC9G-TRONIC

9G-TRONIC

Număr de cilindri / aranjament

4/în linie4/în linie4/în linie4/în linie
Volum (cc)195119511951

1951

Putere (CP)

190190239239
Cuplu (Nm)440440500

500

Cuplu suplimentar prin ECO Boost

3030
Consum mixt (l/100 km)6.3-5.96.8-6.56.3-5.9

6.8-6.5

Emisii mixte de CO(g/km)

165-154180-171165-154180-171
Standard de emisiiEuro 6d-TEMPEuro 6d-TEMPEuro 6d-TEMP

Euro 6d-TEMP

Acceleraţie 0-100 km/h (s)

9.510.27.98.3
Viteză maximă (km/h)205199220

214

Din punct de vedere a siguranţei şi asistenţei, V-Class facelift are standard Crosswind Assist. Conducătorul auto primește sprijin în menținerea maşinii pe trasee chiar și în cazul vânturilor laterale puternice. Standard mai este şi funcţia ATTENTION ASSIST, care a fost introdusă iniţial pe V-Class acum cinci ani.

Noul sistem introdus Active Brake Assist poate detecta acum riscul unei coliziuni cu un vehicul care rulează în față și inițiază inițial un avertisment vizual și acustic. În cazul în care conducătorul auto reacționează, sistemul crește presiunea de frână pentru a se potrivi cerințelor de situație. În cazul în care conducătorul auto nu reacționează, sistemul inițiază frânarea autonomă.

În trafic urban Active Brake Assist, de asemenea, reacționează la obstacolele care staţionează sau la pietonii care sunt în trecere. Astfel, accidentele pot fi evitate sau, cel puțin, reduse consecințele acestora.

O altă caracteristică nouă de siguranță este cea opţională Highbeam Assist Plus, care este disponibilă pentru prima dată pe V-Class. În modul normal de funcţionare a farurilor, Highbeam Assist Plus permite conducătorului auto să se bucure de o iluminare permanentă, largă a drumului, în fază lungă, fără a orbi alți utilizatori ai drumurilor. În cazul în care vehicule circulă în faţă sau vin din sens opus, LED-urile modulului de fază lungă sunt parțial dezactivate și creează astfel o tăietură în formă de U în conul luminii. Celelalte zone ale drumului continuă să fie iluminate cu farurile de fază lungă.

Fie că este vorba de stil sau de recurs, performanță și eficiență sau siguranță, familia Marco Polo bazată pe V-Class beneficiază, de asemenea, de toate caracteristicile introduse prin facelift. Modelul compact Marco Polo și vehiculele de agrement Marco Polo HORIZON dispun, de asemenea, de noul design frontal, de noile culori pentru caroserie și de jantele din aliaj ușor, precum și de noile deflectoare de aer și tapiţerii de la interior. Acestea sunt combinate cu nou diesel vârf de gamă, precum şi cu sistemele Active Brake Assist şi Highbeam Assist Plus.

Noul V-Class poate fi comandat în Europa din martie 2019, iar livrările vor demara pe la sfârşitul lunii mai. Prețul de start în Germania începe de la 36.990 euro cu TVA inclus.

Noul V-Class urmează a fi şi un electromobil! La Salonul Auto de la Geneva care se va desfăşura peste câteva săptămâni, producătorul va prezenta conceptul său – EQV!

Vezi şi: (foto) Un V-Class Maybach a fost găsit în parcul unei companii franceze care oferă servicii de transport

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/