Tesla a înregistrat pierderi de 2.85 miliarde de dolari în doar doi ani. Câte maşini a vândut în 2018

Anul trecut, Tesla a pierdut 976 de milioane de dolari, iar dacă ar fi luate în considerare şi rezultatele negative din 2017, suma totală s-ar ridica la 2.85 miliarde!

În același timp, veniturile totale ale producătorului în 2018 au atins 21.4 miliarde de dolari, ceea ce este cu 82% mai mult decât în ​​2017!

Aceste date sunt cuprinse în raportul financiar privind rezultatele atinse de constructorul de electromobile în anul care a intrat în istorie.

Potrivit șefului Tesla Elon Musk, compania a fost aproape de faliment în vara anului 2018! Experții au prezis că, până în august, producătorul va epuiza complet stocul de fonduri: la acel moment Tesla “ardea” bani în proporţie de 480.000 de dolari pe oră.

Cu toate acestea, măsurile luate de Consiliul de Administrație, potrivit managerului, au permis corectarea situației. În special, a fost redus personalul angajat, a fost anulat accesul liber la stațiile de încărcare a companiei şi a fost anulat și programul Tesla Referral, prin care oricine care recomanda unui număr de prieteni să-şi cumpere o Tesla primea o reducere parţială sau chiar totală la achiziționarea unui electromobil. În detrimentul acestor măsuri, în trimestrul al patrulea din 2018, Tesla a câștigat 139.000.000 de dolari.

În raportul detaliat pe care îl puteţi analiza mai jos, se mai precizează că în al patrulea trimestru al anului trecut, Tesla a livrat 63.359 de exemplare Model 3, precum și peste 27.000 de Model S și Modelul X. Apropo, în ianuarie 2019 a început producția de Model 3 în Europa și China.

Volume de producție de vârf a celei mai accesibile maşini electrice a mărcii, în unele perioade, atingeau 7.000 de unităţi pe săptămână. În total în 2018, Tesla a vândut 239.475 de automobile electrice!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ce urmează în viitorul apropiat pentru Tesla Motors Inc.? Elon Musk a declarat că fiecare trimestru, începând cu acest an, va fi unul profitabil pentru companie. Prognozele arată o majorare cu 50% a volumului de producţie şi vânzări, asta pentru că prima mega uzină Gigafactory se apropie de darea în exploatare completă. Aceasta se află în deşertul statului american Nevada şi acolo se produc în prezent (nu cu forţe maxime) baterii litiu-ion, dar şi se asamblează electromobile.

Gigafactory 2 este la fel pe cale să fie dată în exploatare completă. Aceasta se află în statul american New York şi acolo se fac panouri foto voltaice. Gigafactory 3 a început să fie construită în Shanghai, China, chiar în decembrie 2018, şi acolo se vor face baterii, maşini Model 3 şi viitorul Model Y. Tesla Gigafactory Europe (4) urmează să fie construită în Europa, dar încă nu s-a decis unde, pentru că există cel puţin şapte state care şi-ar dori să o aibă pe teritoriul lor.

Cele mai mulţi bani urmează a fi câştigaţi de Tesla pe seama introducerii Model 3 în tot mai multe ţări, dar şi pregătirea lansării crossoverului Model Y şi a unui pick-up electric. Iată mesajul lui Elon Musk trimis acum câteva zile tuturor angajaţilor:

“Așa cum am experimentat cu toții, anul trecut a fost cel mai provocator din istorie. Cu toate acestea, datorită eforturilor dumneavoastră, 2018 a fost, de asemenea, anul cel mai de succes din istoria noastră: am livrat aproape la fel de multe mașini ca în 2017, iar în ultimul trimestru, singur și aproape la fel de multe mașini ca şi în perioada respectivă din anul trecut, cifră care a reprezentat numărul combinat de mașini produse în toată perioada de existenţă a Tesla! Model 3 a devenit, de asemenea, cel mai bine vândut vehicul Premium din 2018 în SUA. Acest lucru este cu adevărat remarcabil și ceva despre care puțini au crezut că este posibil să se întâmple într-o scurtă perioadă de timp.

Privind în perspectivă la misiunea noastră de a accelera apariția de transport durabil și energie, care este important pentru toată viața de pe pământ, ne confruntăm cu o provocare extrem de dificilă: de a face mașinile noastre, bateriile și produsele solare cost-competitive cu combustibili fosili. În timp ce am făcut un progres mare, produsele noastre sunt încă prea scumpe pentru majoritatea oamenilor. Tesla a fost producătoare de mașini doar pentru aproximativ un deceniu și suntem împotriva concurenților masivi, care sunt deja înrădăcinați pe piaţă. Efectul net este că Tesla trebuie să lucreze mult mai greu decât alți producători pentru a supraviețui în timp ce construiește produse accesibile, durabile.

În trimestrul III din 2018 am fost capabili de a face un profit de 4%. Chiar dacă este o cifră mică comparativ cu unele standarde, consider acest lucru în continuare primul nostru profit semnificativ în cei 15 ani de când am creat Tesla. Cu toate acestea, a fost în parte rezultatul de vânzare preferențial mai mare a variantelor de Model 3 în America de Nord. În trimestrul IV, preliminar, rezultatele neauditate indică faptul că am făcut din nou un profit, dar mai puțin. În acest trimestru, ca și în al treilea, livrarea de Model 3 în versiuni scumpe (de această dată şi în Europa și Asia), sperăm, că ne va permite, cu mare dificultate, efort și ceva noroc, să câştigăm cât de puţin.

Cu toate acestea, începând cu luna mai 2019, vom trebui să livrăm cel puţin versiunea mid-range a Model 3 pe toate piețele, deoarece avem nevoie să ajungem la mai mulți clienți care își pot permite vehiculele noastre. Mai mult decât atât, trebuie să continuăm să progresăm în direcția variantelor mai accesibile a Model 3. Chiar acum, oferta noastră cea mai accesibile este Mid-Range, cu sistem audio şi interior premium, oferit pentru 44.000 de dolari. Nevoia de un preț mai mic devine chiar mai mare începând cu 1 iulie, atunci când creditul fiscal din SUA scade din nou în jumătate, ceea ce face mașina noastră cu 1.875 de dolari mai scumpă.

Îmi pare rău pentru toate aceste cifre, dar vreau să vă asigurați că știți situaţia și să înţelegeţi că drumul care urmează este foarte dificil. Acest lucru nu este nou pentru noi, ne-am confruntat întotdeauna cu provocări semnificative, dar este realitatea cu care ne confruntăm. Există multe companii care pot oferi un echilibru mai bun muncă-viaţă, deoarece acestea sunt mai mari și mai mature sau în industriile care nu sunt atât de vorace competitiv. Încercarea de a construi produse energetic curate, accesibile la scară largă, necesită în mod necesar efort extrem și creativitate neobosită, şi succesul în misiunea noastră este esențial pentru a ne asigura că viitorul este bun, așa că trebuie să facem tot ce putem pentru a avansa la acest capitol.

Ca urmare a celor de mai sus, din păcate, nu avem de ales, dar vor reduce numărul de angajaţi cu normă întreagă cu 7% (asta după ce anul trecut l-am crescut cu 30%, ceea ce este mai mult decât putem ţine) şi vom păstra doar cele mai importante momente critice şi contractori. Tesla va trebui să facă aceste reduceri în timp ce crește rata de producție a Model 3 și pentru a face îmbunătățiri de fabricație/inginereşti în lunile următoare. Îmbunătățiri de volum și de fabricație sunt cruciale pentru Tesla pentru a realiza economiile de scară, necesare pentru a oferi standard maşini cu o autonomie de 355 de km, un Model 3 standard pentru 35.000 de dolari şi pentru a devenit o companie viabilă. Nu există altă cale.

Pentru cei care pleacă, vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru a avansa în misiunea noastră. Sunt profund recunoscător pentru contribuțiile dumneavoastră la Tesla. Noi nu am fi fost astăzi unde suntem fără voi.

Pentru cei rămași, deși există multe provocări în față, cred că avem cea mai interesantă foaie de parcurs cu produse revoluţionare din lume, pentru o companie care pune la dispoziţie consumabile. Sistemul de pilotare complet automatizat, Model Y, Semi, Pick-up Truck şi Roadster pe partea de vehicule şi Powerwall/pack şi Solar Roof pe partea de energie, sunt doar începutul.

Sunt onorat să lucrez alături de tine.

Mulțumesc pentru tot, Elon.”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/