Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2019

La Chișinău s-a desfășurat Forumul de afaceri Republica Moldova – România

La Chișinău s-a desfășurat Forumul de afaceri Republica Moldova – România

Joi, 31 ianuarie 2019, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a organizat Forumul oamenilor de afaceri Republica Moldova- România, la care au participat peste 100 de agenți economici din cele două state.

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a trecut în revistă activitățile pe care le-a organizat instituția camerală în parteneriat cu organizații din țara vecină, printre care se numără misiuni economice la Arad, Maramureș, forumuri de afaceri, Expoziția ”Moldova Prezintă” la Brașov și Iași etc. ”În anul 2019 continuăm cu  Expoziția ”Moldova Prezintă” la Brașov, Iași și Arad și avem invitații la Vaslui și Piatra Neamț. Sunt convins că în cadrul acestor evenimente vom iniția noi colaborări, dar fiind faptul că evenimentele anterioare au adus rezultate bune”.

Prezent la eveniment, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a declarat că în anul 2018 au fost înregistrate cifre istorice în relația comercială dintre România și Republica  Moldova, volumul comerțului bilateral atingând cifra de 2 mlrd de dolari, conform datelor deținute de România. Potrivit lui Ioniță, Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești, după Turcia și SUA, devansând piețe de top precum Serbia, Ucraina sau Federația Rusă.

Potrivit CCI, Ambasadorul a precizat că în țara noastră există peste 1700 de firme cu capital integral sau parțial românesc, iar în România sunt 5600 de societăți mixte cu participare de capital din Republica Moldova. Oficialul a menționat că Romania este și va fi un avocat important al parcursului european al Republicii Moldova și a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue reformele.

Forumul de afaceri Republica Moldova – România s-a desfășurat în cadrul Expoziției ”Fabricat în Moldova”, care a fost inaugurată ieri la Centrul ”Moldexpo” din capitală. Aceasta va fi deschisă până duminică, 3 februarie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus