Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2019

A fost lansat cel de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020

Programul Transnațional Dunărea 2014-2020 constituie un program de cooperare teritorială  european, fiind un instrument de finanțare ce are drept scop sprijinirea dezvoltării strategiei macro-regionale a Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, consolidarea integrării teritoriale și abordarea obstacolelor comune. Domeniile vizate sunt: mediu și cultură, conectivitate și responsabilitate energetică, guvernanță, inovare și responsabilitate socială.       

Apelul de propuneri este deschis începând cu  28 ianuarie 2019, până la 8 martie, ora 14:00, iar structurile ce pot aplica pentru finanțare în cadrul apelului sunt autoritățile locale/regionale/naționale/instituțiile de drept public, organizațiile internaționale și organizațiile non-profit.

Proiectul se va desfășura în două etape:

La  I-a etapă, aplicantul va transmite o exprimare a intenției (cu logica de intervenție a propunerii și relevanța sa strategică pentru program);
La a II-a etapă, propunerile de proiecte preselectate vor fi invitate să prezinte cererea de proiect completă (cu diverse detalii).
Ţările eligibile pentru participare la apel sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania (landurile Baden Wurttemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Muntengru, Serbia, Republica Moldova si Ucraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa). Pentru Republica Moldova, întregul teritoriu este eligibil, iar instituțiile pot participa în calitate de parteneri cu drepturi depline.

Mai multe informaţii privind lansarea celui de-al 3-lea Apel de propuneri de proiecte pot fi accesate la linkul: http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals, iar aplicanții pot găsi parteneri de proiect la linkul: http://www.interreg-danube.eu/calls/project-ideas.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus