image
Sursa foto: Jurnal.md

Secretarul de stat de la Ministerul de Externe: Este dificil de crezut că până la alegeri vor fi schimbări în dialogul RM-UE

Dialogul politic între Republica Moldova și UE trece printr-o perioadă mai complicată. Este dificil de crezut că până la alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi schimbări în acest dialog.

Sunt declarațiile secretarului de stat de la Ministerul de Externe, Daniela Morari.

„În funcție de nivelul de asigurare de către instituțiile statului a modului democratic de organizare a alegerilor, de întreg contextul de desfășurare a scrutinului electoral, va fi relansat dialogul politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, a declarat Daniela Morari într-un interviu pentru Buletinul Informativ publicat de IDIS Viitorul.

Referitor la recomandările venite din partea Consiliului de Asociere, Parlamentului European, Consiliului European și ale altor instituții europene, oficialul de la Ministerul de Externe susține că acestea „constituie documente de analiză importantă pentru autoritățile moldovenești”.

„Acestea evidențiază realizările Republicii Moldova, dar și domeniile care trebuie îmbunătățite pentru a depăși problemele existente.se realiza mai mult progres. Acordăm prioritate domeniilor față de care instituțiile europene au manifestat anumite rezerve. Drept urmare, colaborăm intens cu instituțiile responsabile de realizarea acțiunilor din aceste domenii pentru a reuși să livrăm rezultate pozitive”, a spus Daniela Morari.

Precizăm că, anterior, atât premierul Pavel Filip, cât și speakerul Andrian Candu au calificat recomandările instituțiilor europene drept documente politice care favorizează opoziţia de la Chişinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: