Actualitate

Sportul, un domeniu prioritar pentru Moldova. Monica Babuc şi Radu Rebeja dau asigurări că investiţiile în acest domeniu vor continua

Monica Babuc, candidatul PDM la alegerile parlamentare, atât pe listă naţională, cât şi pe circumscripţia uninominală numărul 22 din Ialoveni, a participat aseară la Cina Olimpică. Babuc a ţinut să menţioneze că anul acesta s-au alocat cu zece milioane de lei mai mult decât anul trecut pentru şcolile sportive şi federaţiile de sport.

În cadrul evenimentului, Monica Babuc a înmânat şi două premii "Talentul anului". Unul a mers la luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires, iar altul la înotătoarea Tatiana Sălcuțan, care, la fel, a triumfat în capitala Argentinei. Cei doi sportivi au primit şi câte 15.000 mii de lei.

"Încercăm să dublăm finanţarea sportului. Aşteptăm ca rezultatele pentru Republica Moldova să nu întârzie în sport. La mulţi ani şi Vivat Sportul Nostru! Felicitări!", a declarat Monica Babauc, candidat la alegerile parlamentare.

Iar secretarul de stat degrevat din funcţie al Ministerului Educaţiei, Radu Rebeja, care este candidat la alegerile parlamentare, a participat la campionatul Moldovei de lupte libere. El a ţinut să menţioneze că, indiferent dacă va ajunge sau nu deputat, va continua să susţină sportivii.

"Cred că este momentul forte, momentul cheie pentru Republica Moldova de a investi în primul rând în infrastructură. Deja al doilea pas de a investi în sportivii noştri. Avem sportivi buni, avem sportivi de performanţă . Suntem responsabili, avem o datorie faţă de dânşii de a le crea condiţii bune de antrenament şi într-adevăr de a-i susţine", a precizat Radu Rebeja.

În cadrul acestei competiții s-au înscris aproape 100 de sportivi. Turneul se va încheia joi, iar la finalul acesteia, campionii naţionali vor fi premiaţi cu câte 1500 de lei.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *