Șeful Canon spune că smartphone-urile „ucid” camerele foto

În ultimii ani, producătorii de smartphone-uri au scos pe piață telefoane cu senzori foto performanți. capabili să captureze imagini bune. O victimă directă a acestui fapt sunt camerele foto, iar situația nu se va îmbunătăți prea curând.

Foto: youtube

Popularitatea telefoanelor afectează piața de camere foto, iar potrivit șefului Canon, situația se va înrăutăți în următorii ani.

Fujiro Mitarai, șeful Canon, a avertizat că piața de camere foto digitale își va continua trendul descendent. El a spus că până în 2021, piața va scădea la aproape jumătate. „Oamenii fotografiază și filmează de obicei cu smartphone-urile. Piața de camere foto digitale va continua să scadă timp de doi ani, dar profesioniștii și amatorii avansați folosesc 5-6 milioane de unități de aparate de fotografiat.

Foarte multe companii încep să scoată pe piață multe camere mirrorless full-frame, dar Mitarai nu crede că este o idee bună pentru industrie. El este de părere că aceste camere înlocuiesc DSLR-urile, nu extind industria și nu atrag noi utilizatori.

„Vânzările de camere foto Canon au scăzut cu aproape 10% în anii trecuți. Piața întreagă globală pentru camere cu lentile interschimbabile este de aproape 10 milioane de unități. Segmentul de mirrorless crește, dar aceste camere înlocuiesc DSRL-urile, nu cresc piața.”

Pentru a compensa acestă scădere a pieței, Canon plănuiește să se concentreze pe clienți corporate și industriali din segmente precum medicină sau securitate (supraveghere).

Într-un fel este și normal ca piața de camere foto să scadă deoarece tot mai multă lume pune mâna pe un smartphone, ceea ce elimină nevoia unei camere foto. Smartphone-urile au început să facă fotografii excelente, chiar și pe timp de noapte.

În același timp, trebuie să te gândești la mediul unde sunt expuse aceste fotografii. Probabil îți va fi greu să-ți dai seama care este o fotografie realizată cu un DSLR de una făcută cu un smartphone, privind acea poză pe un ecran de șase inci al unui telefon.


Pub