Sondaj BCS România: Care din posibilii viitori europarlamentari va promova cel mai mult Unirea României cu Republica Moldova în Parlamentul UE

Alegerile europarlamentare din 2019 se apropie. Astfel, potrivit unui sondaj, dintre toți posibilii viitori europarlamentari români, Traian Băsescu, Corina Crețu și Dacian Cioloș ar putea promova cel mai mult Unirea României cu Republica Moldova în Paralementul UE.

Foto: UNIMEDIA

În acest sens, în fruntea clasamentului se poziționează Traian Băsescu cu 24,8 la sută, Corina Crețu cu 6,7% și Dacian Cioloș cu 5,6 la sută.

sondaj / Sursa:BCS

De menționat că viitoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019, potrivit unei decizii adoptate, la Bruxelles, de miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi în Consiliul Afaceri Generale (CAG).

Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani. Conform legislaţiei europene, viitorul scrutin european urma să aibă loc între 6 şi 9 iunie anul viitor, dar 'statele membre au considerat că este imposibilă' organizarea alegerilor în intervalul menţionat.


Pub