Ce riscă un thailandez după ce a răspândit o știre falsă despre smogul din Bangkok

Un thailandez a fost arestat şi acuzat de infracţionalitate informatică pentru postarea pe site-ul său a unei ştiri false despre smogul care acoperă capitala, a informat joi poliţia locală, citată de DPA, conform Agerpres.

Foto: Getty

Wattanapong Pitawattanathitikul, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat la domiciliul său din Bangkok miercuri, după ce o ştire falsă despre cum smogul care afectează în prezent capitala thailandeză a ucis o femeie a fost descoperită pe site-ul său www.bangpunsara.com, a indicat Surachate Hakparn, un responsabil din cadrul poliţiei.

“Desigur, smogul este real, dar decesul nu. Aşa că l-am pus sub acuzare pentru distribuirea pe internet a unor informaţii false pentru a provoca panica - infracţiune care poate atrage o pedeapsă de până la cinci ani în închisoare”, a precizat Surahate.

Site-ul prezenta imagini cu o femeie cu faţa şi gâtul umflate într-un spital, însă Surahata a indicat că aceasta murise de altă afecţiune.

Potrivit poliţiei, Wattanapong a recunoscut că este vinovat, adăugând că şi-a dorit doar un trafic mai mare pe site-ul său pentru a atrage mai multe venituri.

Sursa: Agerpres


Pub