Partidul Voința Poporului s-a lansat în cursa electorală. Ce prevede programul electoral// VIDEO

Partidul Voința Poporului, condus de Ștefan Urâtu, s-a lansat astăzi în cursa electorală, prezentându-și programul electoral în fața monumentului lui Ștefan cel Mare din capitală.

Președintele formațiunii a declarat că programul electoral al partidului este unul concret, clar, care vine „să salveze Republica Moldova”.

„În primul rând vom restabili statul de drept, vom dezvolta clasa mijlocie și vom face ca diferența dintre cei bogați și cei săraci să fie mai mică. Vom face ca libertatea de exprimare să fie asigurată pentru orice cetățean.Vom introduce lustrația. Avem o echipă de pedagogi, juriști, medici, care vin să schimbe situația în țară”, a declarat Ștefan Urâtu.

Astfel, formațiunea își propune să asigure independența judecătorilor, ca aceștia să fie eliberați de influența politicului. Procurorul general și președintele CSJ să nu mai fie aleși „în cadrul unor târguri politice”, iar CSJ să fie creat din două camere: cea a judecătorilor și cea a procurorilor.

De asemenea, reprezentanții partidului au declarat că își propun ameliorarea în mediul de afaceri și a sistemului de sănătate, își propune să readucă în societate conceptul „de demnitate națională”.

Partidul Voința Poporului va figura pe poziția a 9-a în buletinul de vot în circumscripția națională.