09:23:40 19.04.2024
Stiri

Putin - DA, Medvedev - BA: Președintele Rusiei îi mai face o promisiune lui Dodon, iar ultimul i-a mulțumit călduros

Politică 31.01.2019 09:46 Vizualizări2435 Autor: Ziarul National
Putin - DA, Medvedev - BA: Președintele Rusiei îi mai face o promisiune lui Dodon, iar ultimul i-a mulțumit călduros


Mărfurile din R. Moldova vor putea fi exportate pe piața rusă, tranzitând teritoriul Ucrainei, lucru care devenise imposibil, după o decizie recentă a Guvernului de la Moscova, care interzicea importul de produse din Ucraina sau al celor care tranzitează teritoriul statului vecin.

Promisiunea i-a mai fost făcută încă o dată de liderul rus Vladimir Putin președintelui R. Moldova, Igor Dodon, care s-au întâlnit ieri la Moscova.

„Am convenit cu Vladimir Putin, la rugămintea președintelui Moldovei, începând cu ziua de astăzi, toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânși, a cifrei de afaceri dintre țările noastre”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Amintim că Igor Dodon a anunțat victorios că, de la 1 ianuarie curent, au fost anulate taxele la importul mai multor produse din R. Moldova pentru o perioadă de doar șase luni, în urma unei înțelegeri cu Putin, dar o decizie a Guvernului de la Moscova, care interzice, din aceeași dată, importul produselor din Ucraina sau al celor care tranzitează statul vecin i-a anulat promisiunea.

În prima jumătate a lunii ianuarie, două loturi de produse din R. Moldova fuseseră deja respinse de ruși.

În altă ordine de idei, Dodon a raportat că l-a informat pe Putin despre situația privind amnistia cetățenilor R. Moldova conform articolelor 26 și 27 ale legislației migraționale a Rusiei, în ajun de alegeri.

„Deja mii de cetățeni ai R. Moldova – și numărul lor crește în fiecare zi – au beneficiat de această decizie a structurilor de resort ale Federației Ruse. În mod special, i-am adresat mulțumiri lui Vladimir Putin pentru asistența tehnică acordată sub formă de transport special marca „KAMAZ” care, în zilele apropiate, va ajunge în R. Moldova”, susține Dodon.

Șeful statului a adăugat că a convenit cu omologul său rus „să continuăm cooperarea în cadrul CSI și UEEA”: „În cadrul cooperării internaționale, am discutat mai multe acțiuni care ar contribui la realizarea ideii „Pachetului Mare” în raport cu R. Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md