08:48:51 24.04.2024
Stiri

Bărbatul care trebuie să bea 20 de litri de apă PE ZI că să supraviețuiască!

Știri 31.01.2019 14:19 Vizualizări2765 Autor: Ziarul National
Bărbatul care trebuie să bea 20 de litri de apă PE ZI că să supraviețuiască! Sursa: ciao.ro


Este singurul om din lume cunoscut care suferă de această afecțiune. Bărbatul nu poate fi vindecat cu metodele actuale ale medicinii.

Deși pentru mulți sună foarte cunoscut îndemnul „beți doi litri de apă pe zi”, pentru el totul este de zece ori mai dificil și asta doar ca să rămână în viață.

Marc Wübbenhorst are 35 de ani și este arhitect dar suferă de o boală extrem de rară. Îi este constant sete și trebuie să bea zilnic cel puțin 20 de litri de apă. Totul a început încă din copilărie atunci când mama lui a observat că îi era sete în permanență și că urina aproape non-stop.

Și după ce a fost dus la doctori, i s-a pus un diagnostic crunt. Nu va putea rezista în viață mai mult de două ore fără să bea apă. Dacă nu bea cei 20 de litri pe zi, riscă să între în crize grave de deshidratare care îl pot face să sufere inclusiv de afecțiuni ale creierului.

„După o oră și 30 de minute, încep să simt că îmi este extrem de sete, iar imediat după asta încep să mi se usuce buzele. Dacă nu beau apă încep să fac o febră foarte puternică și mi se face rău, mă doare foarte tare capul și amețesc. Bineînțeles că dacă beau apă la fiecare oră și jumătate, tot la fel de des trebuie să merg și la toaletă. Cred că în total merg la toaletă de 18 sau 20 de ori pe zi”, își povestește bărbatul viața de zi cu zi.

Explicată de medici problema lui ar suna cam așa: rinichii lui au un defect care îi face să nu răspundă la hormonul din corp, responsabil cu retenția apei, iar prin compensare Marc trebuie să bea cantități uriașe de apă ca să supraviețuiască. Boala lui nu are niciun fel de tratament și sub nicio formă nu poate fi vindecată, iar mulți medici vor să-l studieze pe Marc pentru a găsi un posibil antidot pentru această condiție.

Sursa: ciao.ro


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md