‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInstituțiile de învățământ din domeniul agroalimentar vor fi reorganizate

Instituțiile de învățământ din domeniul agroalimentar vor fi reorganizate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe instituții de învățământ, cercetare și inovare în domeniul agroalimentar vor fi reorganizate. Măsura este inclusă în Planul de acțiuni privind restructurarea sistemului de cercetare, inovare, educație și extensiune rurală în domeniul agroalimentar, care va fi publicat pe data de 1 februarie 2019, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, comunică Moldpres.

Conform documentului, guvernul își propune să modernizeze sectorul agricol din Republica Moldova, prin implementarea rezultatelor cercetărilor ştiinţifice şi inovaţiilor tehnologice, pentru crearea locurilor de muncă, dar și pentru asigurarea competitivității produselor agricole moldoveneşti pe piețele mondiale.

Planul de restructurare prevede reorganizarea unor instituții de învățământ, cercetare și inovare în domeniul agroalimentar, având la bază rezultatele evaluării potențialului logistic și uman din cadrul sistemului, dar și reevaluarea comenzii de stat pentru pregătirea specialiștilor în sectorul agroalimentar.

Totodată, vor fi realizate activități pentru a asigura competitivitatea instituțiilor cu profil agroalimentar, satisfacerea sectorului cu specialiști calificați și accesul fermierilor la cele mai bune practici agricole.

Mijloacele financiare necesare pentru activitatea noilor entități vor fi alocate din bugetul de stat, granturi internaţionale și din valorificarea surselor obținute de la înstrăinarea bunurilor neutilizate, dar și din prestarea serviciilor de extensiune.

În prezent, în Republica Moldova sunt 41 de instituții de cercetare și de învățământ cu profil agrar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›