image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Chișinău - orașul mormanelor de zăpadă murdară; Cum se justifică responsabilii de la Primărie

Nu avem munți, dar ne confruntăm în schimb cu mormane de zăpadă murdară și sloiuri de gheață. Pe trotuare, la marginea drumurilor și în curțile blocurilor din Chișinău, troienele rămase neevacuate creează în continuare obstacole greu de trecut.

Locuitorii de rând ai capitalei, care sunt nevoiţi să facă faţă acestei situaţii în fiecare iarnă, dau vina pe funcționarii de la Primărie, adăugând că orașul are nevoie urgentă de gospodari. La rândul lor, autoritățile locale repetă că nu au suficiente utilaje.

Astfel, doar în 24 de ore, peste 50 de locuitori ai capitalei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au căzut în stradă. 20 dintre aceștia au fost diagnosticați cu fracturi, iar cinci au rămas internați la Institutul de Medicină Urgentă, ne-a spus ofițerul de presă al acestui spital, Cristina Gorea.

În același timp, purtătoarea de cuvânt a primarului interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a declarat pentru Jurnal TV că serviciile responsabile sunt antrenate în toate sectoarele, dar nu sunt suficiente autospeciale pentru a deszăpezi orașul în timp record.

Oficialii Primăriei Chișinău au mai recunoscut că se muncește în primul rând pe arterele principale.

Totodată, autoritățile municipale au îndemnat antreprenorii să intervină la curățarea teritoriului din preajma firmelor ce le aparțin.

În aceste condiții, zăpada rămasă neevacuată se va topi în următoarele zile, deoarece meteorologii prognozează de sâmbătă maxime de până la plus 8... plus 10 grade Celsius, iar mormanele de omăt murdar se vor transforma în băltoace.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: