Un bărbat din UTA Găgăuzia va sta 21 de ani la închisoare, după ce și-a omorât prietenul de pahar, iar apoi a aruncat corpul neînsufleţit al victimei într-o fântână

Un locuitor al UTA Găgăuzia a fost condamnat la 21 de ani, 11 luni şi 28 de zile de închisoare, fiind recunoscut culpabil pe trei capete de acuzare, printre care: omor intenţionat, furt şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit procuraturii, crimele au avut loc în noaptea de 12 spre 13 iulie 2018, în casa inculpatului din satul Dezghingea.

Procuratura a demonstrat că, inculpatul şi-a invitat consăteanul în ospeţie, iar după ce au consumat împreună alcool între ei s-a iscat un conflict. Gazda i-a aplicat musafirului câteva lovituri cu o tijă metalică în regiunea capului, victima decedând pe loc.

Ulterior, pentru a ascunde urmele infracţiunii, acesta a dezmembrat cadavrul victimei, i-a scos verigheta din aur, după care a aruncat corpul neînsufleţit în fântână din faţa casei.

Totuşi, la scurt timp, cadavrul bărbatului a fost descoperit de către oamenii legii, victima fiind căutată de poliţie care a fost alertată despre dispariţie. În cadrul percheziţiei la domiciliul inculpatului, au fost depistate şi ridicate 3 cartuşe deţinute ilegal.

Din momentul reţinerii şi până la pronunţarea sentinţei acesta s-a aflat în arest preventiv. Fiind audiat de procurori, inculpatul şi-a recunoscut vina.

Acesta are 53 de ani şi anterior a mai fost judecat. Pe lângă închisoare, el urmează să achite în beneficiul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 515 mii lei.


Pub