De ce socialiștii vor la putere? Greceanîi: „Noi știm cum să păstrăm statalitatea Republicii Moldova”

Întrebată de ce socialiștii se vor la putere, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat în cadrul unui interviu, că partidul știe cum să păstrăze statalitatea Republicii Moldova și să promoveze reformele.

Foto: UNIMEDIA

„Noi avem pregătită echipa. Noi știm cum să păstrăm statalitatea Republicii Moldova, noi știm cum să promovăm reformele, reforme sunt necesare și economice, și sociale, dar acele care...”, a declarat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În acest sens, lidera PSRM a menționat că structurile unioniste ar amenința statalitatea Republicii Moldova.

„De asemena, statalitatea Republicii Moldova este amenințată prin faptul că guvernarea nu utilizează corect sursele atât interne, cât și externe. Eu ca finansist nu o singură dată am spus: orice sursă externă trebuie să aibă o destinație specială și să fie utilizată doar pentru destinația specială și nu pentru finanțarea deficitului bugetar, fiindcă asta substituie sursele interne bugetare, care trebuie să nimerească în buget și să nu nimerească în altă parte, să zicem în fonduri private sau în diferite structuri private. Plus la aceasta, sigur că există amenințări.

Se mai întâmplă un moment de acesta ca furtul miliardului, cu care s-a proslăvit Republica Moldova în toată lumea.

Într-o țară atât de mică să scoți din sistemul bancar un miliard de euro și să-l mai pui pe seama cetățenilor acest miliard, care pe parcursul a 25 de ani trebuie să fie întors și plus la aceasta anual din buget banii ceia în loc să se ducă în sfera socială, se duc pentru rambursarea în rezervele valutare ale Băncii Naționale de unde au fost sustrași bani. Sigur că lucrul acesta este o amenințare, fiindcă dacă țara o bagi în groapa datoriilor, să ne aducem aminte de anii ’90, când, practic, când țara a fost, la începutul anului 2001 țara era în pragul default-ului financiar și când a fost necesar de depus foarte multe eforturi ca s-o scoatem din acest default financiar.

Și atunci când tu nimerești în groapa datoriilor externe, atunci sigur că ție îți dictează din exterior ce trebuie să faci la tine în țară.”

De menționat că Președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, candidează la funcția de deputat pentru circumscripția uninominală numărul 1 din Briceni.


Pub