Bilanțul zilei electorale
Politic 30 ianuarie 2019, 19:52 | 1484

Încă doi concurenți electorali pe lista națională au fost înregistrați de CEC în cursa pentru parlamentare. În același timp, unele formațiuni și-au continuat activitățile de campanie. Urmăriți în continuare un bilanț al zilei de astăzi din punct de vedere electoral.

În cadrul unui eveniment electoral, reprezentanții Partidului Socialiștilor au accentuat că nu vor admite realizarea unei reforme administrativ-teritoriale în Republica Moldova.

Un alt concurent electoral pe circumscripția națională, Partidul Democrat, a remis presei un comunicat despre caravana PD în raionul Edineț, unde formațiunea și-a menționat prioritățile de dezvoltare.

Între timp, membrii Comisiei Electorale Centrale au înregistrat în cursă încă doi concurenți pe circumscripția națională.

Tot la ședința de astăzi, Comisia Electorală Centrală a examinat contestația Partidului Socialiștilor, care a solicitat sancționarea concurentului electoral Blocul ACUM Platforma DA și PAS pe motiv că cei doi copreședinți ai structurii, Maia Sandu și Andrei Năstase, au participat, pe 22 ianuarie, la București, la un eveniment organizat de Fundația Universitară a Mării Negre, pe care îl califică drept unul de agitație electorală, aducând și acuzații de nedeclarare a cheltuielilor de deplasare, dar și agitație din partea unor persoane din străinătate. PSRM a solicitat examinarea contestației în lipsa sa. La rândul lor, copreședinții Blocului ACUM Platforma DA și PAS au solicitat respingerea contestației, întrucât consideră învinuirile neîntemeiate și aberante. Maia Sandu și Andrei Năstase mai adaugă că acel eveniment a fost organizat pe 22 ianuarie, înainte de startul campaniei electorale. Membrii CEC afirmă că un asemenea subiect ține de instanța de judecată.

În total, pe circumscripția națională au fost înregistrați oficial 15 concurenți electorali, care vor participa la alegerile din 24 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!