România, la conducerea consiliului UE
Politic 30 ianuarie 2019, 20:29 | 1981

Este foarte important ca alegerile parlamentare să fie corecte, credibile şi transparente. Este declaraţia șefului delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Diplomatul a abordat acest subiect în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României la Chişinău, care a prezentat priorităţile statului român pe durata preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului de Artă din Chişinău în prezența a zeci de oficiali, diplomați, experți și reprezentanți ai societății civile. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a declarat că președinția română a Uniunii Europene va urmări fortificarea unei Europe mai sigure, dar şi consolidarea rolului global al blocului comunitar.

De altfel, Daniel Ioniţă a remarcat că pentru România, coeziunea statelor UE reprezintă un aspect esenţial. Astfel, preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va avea patru piloni - "Europa convergenţei", "Europa siguranţei", "Europa - actor global" şi "Europa valorilor comune". Prezent la eveniment, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a menționat că România va deține președinția Uniunii Europene într-un moment, în care în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Copreședintele Platformei Societății Civile UE-Moldova, Alexei Buzu, a vorbit despre angajamentele asumate de Republica Moldova în Acordul de Asociere cu UE şi despre rezultatele obţinute în ultimii ani.

Precizăm că România va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene până la 30 iunie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!