Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Ian. 2019 / 10:56

Gradul managerial al cadrelor didactice va fi luat în calcul la achitarea salariilor

Aproape 1200 de persoane cu funcţii de conducere din cadrul instituţiilor de învăţământ vor primi sporuri salariale pentru deţinerea gradului managerial. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, pentru motivarea cadrelor de conducere să se dezvolte profesional şi să realizeze la maxim potenţialul intelectual şi creativ.

Sporul pentru eficienţă managerială va fi achitat în funcţie de gradul obţinut în urma atestărilor profesionale, astfel încât pentru gradul managerial doi, acesta va constitui 300 de lei, pentru gradul managerial unu – 600 de lei şi 1000 de lei pentru gradul managerial superior. Costul implementării proiectului pentru anul curent, în instituţiile de învăţământ finanţate direct din buget, constituie circa 20,2 milioane de lei, precizează un comunicat al Guvernului.

De asemenea, modificările aprobate de Executiv vizează şi cadrele de conducere din instituţiile de învăţământ cu autogestiune financiar-economică, şi anume cei din învăţământul profesional tehnic. Aceştia vor beneficia de majorarea claselor de salarizare, în funcţie de gradele manageriale deţinute: cu două clase succesive pentru gradul managerial doi, cu 4 clase succesive pentru gradul managerial unu şi cu şase clase succesive pentru gradul managerial superior. Implementarea acestei măsuri pentru 140 de cadre de conducere va costa circa 2,5 milioane de lei.

În acelaşi timp, documentul prevede acordarea premiului anual pentru rezultatele activităţii persoanelor care deţin funcţii de demnitate publică şi funcţionarilor publici din administraţia publică locală. Acesta va fi achitat în funcţie de veniturile suplimentare obţinute de către autorităţile locale în anul bugetar 2018. Cuantumul unui premiu nu va depăşi trei salarii lunare (de funcţie) calculate pentru luna noiembrie a anului trecut.

 

Comentarii