Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Ian. 2019 / 13:18

Trei persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei în ultima săptămână

Trei persoane, printre care şi un copil, şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor asociate cu gripă, pe parcursul săptămânii trecute. Ofiţera de presă a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat, a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi că persoanele decedate nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

„În săptămâna 21-27 ianuarie au fost înregistrate 270 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 62 confirmate de laborator. Au fost, de asemenea, 16.134 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 680 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe. În această perioadă au fost confirmate trei cazuri de deces, cu prezenţa virusului gripal AH1N1. Persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere. La internare au fost diagnosticate cu pneumonie bilaterală severă. Este vorba de doi adulţi şi un copil de opt luni”, a declarat Cristina Stratulat.

De la începutul sezonului epidemic, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la nouă. Şeful de secţie la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, Ştefan Gheorghiţă atenţionează populaţia să se adreseze imediat la medic în cazul apariţiei simptomelor de boală. Este necesară izolarea bolnavilor la domiciliu şi, în caz de necesitate, spitalizarea acestora. Persoanele cu risc înalt de îmbolnăvire, femeile gravide, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, ale aparatului respirator, persoanele cu diabet zaharat sau obeze trebuie să evite contactul cu persoanele bolnave.

Comentarii