16:04:59 20.04.2024
Stiri

Un MILION de lei pentru PROMOVAREA candidaturii lui Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru PACE. Înotătorul a fost invitatul de onoare al ședinței Guvernului

Sport 30.01.2019 11:00 Vizualizări1956 Autor: Ziarul National
Un MILION de lei pentru PROMOVAREA candidaturii lui Ion Lazarenco la Premiul Nobel pentru PACE. Înotătorul a fost invitatul de onoare al ședinței Guvernului


Guvernul a alocat astăzi 1 000 000 de lei pentru campania de promovare a imaginii R. Moldova și mesajului de pace al înotătorului Ion Lazarenco, înaintat de Executiv la Premierul Nobel. Ion Lazarenco, primul om din lume care a reușit, din prima încercare, să traverseze în înot cele 7 strâmtori de pe planetă, a fost prezent astăzi la ședința Guvernului.

„Astăzi avem o ședință specială, pentru că avem și un invitat special. Ion Lazarenco este omul care a traversat în înot șapte strâmtori. Chiar dacă este plecat de 20 de ani din R. Moldova, dânsul a făcut aceste lucruri ca moldovean și sub drapelul nostru. Noi, în R. Moldova, ne tot lamentăm și ne plângem în ultima perioadă, dar domnul Lazarenco a demonstrat că, dacă există voință, atunci se obțin rezultate. Cel mai mult m-a impresionat că dânsul a făcut aceste lucruri promovând mesajul pentru pace. A înotat pentru pace pe Nistru… Din aceste considerente, am decis ca domnul Lazarenco să fie înaintat pentru Premiul Nobel”, a declarat Filip.

Vizibil emoționat, Ion Lazarenco a declarat că este o onoare pentru el să fie propus de Guvern pentru Premiul Nobel, mai ales că anterior a bătut la mai multe uși și a fost ignorat.

„E adevărat că suntem o națiune care ne plângem. Eu am început acum 15 ani să urc munte cu munte și am întâlnit mai multe obstacole. Am început să înot în oceane și mi-am dat seamă că învingi atunci când ajungi la mal. Așa e și în cazul Guvernului – nu poți avea rezultate chiar azi. Unii stau cu telefoanele în mână și critică, dar e mai greu să te apuci de lucru. Am întâlnit mai multe greutăți, am împrumutat bani, dar tot timpul am crezut și cred în mesajul promovat. Cred în mesajul meu de pace și în moldoveni. Să știți că nimeni nu ne va face ordine la noi acasă. Ați luat o decizie care m-a impresionat, pentru că în ultimii 10 ani am bătut la mai multe uși, dar am fost ignorat. Mi-am zis atunci că nu voi mai face asta și îmi voi vedea de treabă. Trebuie să lăsăm în urma noastră lucruri frumoase. Nu contează averile și casele. Cu ceea ce am făcut până acum, noi o să devenim ambasadori a păcii. Războiul îl învingi cu dragoste. Mă închin și vă mulțumesc mult pentru tot”, a spus înotătorul.

Candidatura lui Ion Lazarencoa fost acceptată pentru înaintare la Premiul Nobel, după ce un demers în acest sens a făcut premierul Filip. În perioada următoare, Ion Lazarenco va fi promovat pe plan internațional prin numeroase activități, care vor contribui la informarea societății despre realizările sale și mesajele de pace și unitate promovate prin înot. Astfel, sportivul va deveni ambasadorul R. Moldova în promovarea păcii și va participa la o serie de evenimente în cadrul organizațiilor internaționale și ambasadelor țării noastre de peste hotare. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, pe o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.

Laureații Premiul Nobel vor fi anunțați în luna decembrie a anului curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md