A 18-a ţară din lume care va renunţa la vânzarea maşinilor noi pe benzină şi diesel din 2030-2040

Din anul 2030, Suedia va opri vânzarea de autoturisme cu motoare cu ardere internă. Acesta este unul dintre punctele cheie ale programului noului Guvern al țării, care consideră că lupta împotriva încălzirii globale și punerea în aplicare a acordului de la Paris privind clima sunt măsuri prioritare.

FOTO: thehill.com

Pentru a atinge acest obiectiv, autoritățile vor dezvolta în mod activ o infrastructură extinsă pentru reîncărcarea vehiculelor electrice în întreaga țară, menționează Deutsche Welle.

“Suedia ar trebui să devină primul stat cu bunăstare universală din lume, care nu mai folosește combustibili extrași din pământ”, a declarat premierul suedez Stefan Löfven.

Vezi şi: Mesaj pentru producătorii auto germani: „Nu exportați mașinile diesel vechi în Europa de Est”

FOTO: bilderbeste.com

Cu toate acestea, Suedia este deja a 18-a țară care a numit o dată concretă pentru încetarea înregistrării de automobile noi cu motoare pe benzină și diesel, a declarat reprezentantul filialei germane a organizaţiei Greenpeace, Marion Timan.

În special, vecinii săi din Norvegia intenționează să abandoneze vânzarea mașinilor cu motoare cu combustie internă deja în 2025. Anul trecut, aproape jumătate din vânzările de mașini din această țară au reprezentat vehiculele “curate”. Ponderea electromobilelor s-a ridicat la 31.2%, iar restul au fost modele cu propulsie hibridă.

Pe lângă cele două state scandinave, printre alte state care vor lua măsuri similare către şi după 2030-2040 se numără: Danemarca mai nou, Israel, Spania, Portugalia, Irlanda, Islanda, Olanda, Franţa, GermaniaMarea Britanie. Aceeași termen se referă la China, liderul mondial în numărul de vehicule electrice vândute, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Costa Rica.

Vezi şi: Propulsoarele cu ardere internă se doresc a fi „sugrumate”. Iată ce s-ar putea întâmpla până în 2030

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/