/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Fabricat în Moldova. Zeci de producători autohtoni și-au expus cele mai de top produse

missing
30 ianuarie 2019, ora 18:41

Zeci de producători autohtoni și-au expus cele mai de top produse, în cadrul expoziției Fabricat în Moldova. Unii s-au lăudat cu covoare vechi, țesute acum jumătate de veac, iar alții și-au prezentat săpunurile naturale. Întrebați au fost și covrigii copți din făină integrală, pe bază de miere. Expoziția va dura până pe 3 februarie.

Un stand a ieșit în evidență datorită covoarelor tradiționale moldovenești, create de meșterii populari din Găgăuzia. Aceste opere de artă au cutreierat lumea în lung și lat, fiind expuse la Varșovia și Dublin.

Anume aici putem să arătăm întregul colorit al sudului Moldovei, unde sunt mulți meșteri populari. La expoziția de astăzi noi avem covoare naționale, care au peste 50 de ani. La aceste expoziții vrem să arătăm lucrările realizate de bunicile noastre”, Nicolae CRoitor, reprezentantul Asociației din UTA Găgăuzia

Iar la acest stand am găsit diferite produse de patiserie, făcute din făină integrală, într-o brutărie din suburbia Capitalei.

Am venit astăzi cu produse din făină integrală, fără drojdii, pe bază de miere. Cele mai întrebate sunt covrigeii din făină integrală de grâu cu miere”, Lina Nicu, reprezentanta Brutăriei Artizanale.

Și produsele de panificație, coapte fără drojdie, au stârnit curiozitatea vizitatorilor.

Produsele noastre înlocuiesc pâine, sunt fără drojdii, fără aditivi alimentari, naturali. Este un produs alimentar sănătos”, Svetlana Cebotari, producător autohton.

Alți participanți la expoziție și-au prezentat săpunurile naturale.

Săpun natural pe bază de uleiuri vegetale, din plante, uleiuri eterice, nu conține elemente artificiale sau sintetice”, Natalia Vasilov, producător de săpunuri naturale.

Vizitatorii au fost uimiți de varietatea produselor expuse, dar chiar și așa nu toți au găsit ceea ce căutau.

Eu caut o mentă specială „smeiagalovnik” și nu-i.

– Am căutat pentru cumetrie, pentru cumetri pe colaci să punem. Nu am văzut tot și nu am ales încă.
– Dar calitatea?
– E bună.

– Toate celea mă interesează.
– Cum vă par prețurile?
– Dar eu m-am uitat la prețuri, că abia am venit.

Prețurile mi s-au părut destul de medii, chair mai ieftin decât în magazine.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se desfășoară în perioada 30 ianuarie-3 februarie, la „Moldexpo”.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram