/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ ATENȚIE la gropi! Un bărbat era la un pas să se înece pe o stradă din Capitală, acoperită cu apă

missing
30 ianuarie 2019, ora 19:23

Caz nemaivăzut în Capitală. Un bărbat era cât pe ce să se înece pe o… stradă, transformată într-o baltă adâncă după topirea zăpezii. Norocul lui că a fost zărit la timp de polițiști. Aceștia l-au scos din groapa formată în mijlocul drumului, iar mai apoi bărbatul a fost dus la spital. Și astăzi, șoferii au circulat cu mare atenție pe strada avariată. Ulterior, la fața locului și-au făcut apariția și câțiva muncitori care au adus în ordine porțiunea de drum.

Incidentul a avut loc pe strada Otovasca din sectorul Ciocana. Bătrânul a fost obervat de polițiști în timp ce patrulau zona. Aceștia au scos bărbatul din apa, i-au acordat ajutorul primar și au chemat ambulanța. Ulterior, bărbatul a fost preluat de medici și transportat la Institutul de medicină urgență. Așa că astăzi șoferii și pietonii s-au deplasat cu mare grijă în zona afectată, primii pentru a nu-și îneca mașinile, ceilalți pentru a nu cădea în apă.

„După ce zăpada s-a topit, această mică groapă de pe strada Otovaska din sectorul Ciocana s-a transformat într-un iaz adevărat. Aici mașinile se scaldă la propriu, iar șoferii sunt nevoiți să reducă din viteză de fiecare dată când observă obstacolul”, Diana Popa, reporter TV8

Foarte rău se circulă, foarte rău. Doar sunt promisiuni că vor repara drumurile, dar când le fac, sunt de calitate proastă. Nu rezistă mai mult de o lună, două.

Aceste gropi și băltoace au fost toată viața și în continuare vor fi.

Trebuie o barcă, barcă și atât. Nu are cine să facă curat.

Spre uimirea șoferilor, aceasta nu a fost singura baltă periculoasă de pe strada Otovasca.

La doar câțiva metri depărtare am găsit un alt bazin acvatic. Ce-i drept, acesta este mult mai mare și mai adânc decât gaura precedentă. Aici mașinile se transformă în adevărate submarine când trec pe lângă apă, iar roțile acestora dispar complet”, Diana Popa, reporter TV8

În timp ce valurile ieșeau peste mal, la fața locului și-a făcut apariția și o echipă de muncitori care au început să curețe zona de zăpadă pentru a permite scurgerea apei. Concluzia lor a fost că apa a rămas pe loc din cauza canalizării blocate.

Partea unde este apa mai mare, acolo în tronsonul, de aici până la Podul Înalt, nu avem rețea. Dar preconizăm anul acesta să construim reșouri cu conectarea în colectorul existent cu diametrul de 1000”, Adrian, angajat EXDRUPO

Și pe alte străzi din Capitală gropile au dat mari bătăi de cap oamenilor. Cum ar fi, pe strada Armenească, unde o groapă a fost acoperită… cu un brad.

Sau gropile de pe Albișoara, unde șoferii au circulat mai încet decât de obicei.

Ele o să fie încă și mai mari. O să ocolim una și o să dăm în alta. Asta-i situația de mulți, mulți ani.

– Da ce părere poate să fie?
– Tot numai de rău.

Șocați de străzile pline de gropi, unii șoferi și-au filmat cursele, după care le-au distribuit pe rețelele sociale. Victor Russo, de exemplu, a postat cum s-a deplasat astăzi pe strada Industrială.

Iar zilele trecute, o șoferiță și-a spart o roată de la mașină după ce a dat într-o groapă chiar pe Viaduc în timp ce voia să ajungă la bulevardul Dacia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram