‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPreședintele Franței: „Este imposibil de exclus glifosatul de pe piață în trei ani”

Președintele Franței: „Este imposibil de exclus glifosatul de pe piață în trei ani”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În noiembrie 2017, Uniunea Europeană a reînnoit aprobarea pentru glifosat pentru următorii 5 ani. Însă, președintele Franței, Emmanuel Macron a promis atunci că va interzice și exclude această substanță activă până în 2021, scrie News.agropages.com.

Însă, în pofida acestui angajament, pe data de 28 ianuarie curent, președintele francez a anunțat, în timpul unei dezbateri, că „excluderea glifosat este imposibilă în doar 3 ani”.

„Știu că unii ar dori ca glifosatul să fie interzis peste noapte, dar acest lucru este imposibil. Asta ar ucide agricultura noastră și, chiar și după trei ani, nu cred că putem obține o excludere totală a utilizării”, a spus președintele Franței.

Reprezentantul oficial al organizației ecologice Générations Futures, François Veillerette a criticat dur declarațiile lui Macron.

„Nu înțeleg cum poate spune că nu vor fi găsite alternative în 3 ani. Aceasta sună deja ca o renunțare la intentiile sale. Glifosatul este periculos, președintele a recunoscut acest lucru, iar produsul ar trebui să fie eliminat de pe piață cât mai curând posibil”, a spus François Veillerette.

Reamintim că, până în prezent nu s-au găsit încă alternative la fel de eficiente ca substanța activă glifosat.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›