‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri75 de companii autohtone vor putea să-și dezvolte capacitățile de export pe piețele UE

75 de companii autohtone vor putea să-și dezvolte capacitățile de export pe piețele UE

‹ adv ›
‹ adv ›

În ultimii 3 ani, UE și-a deschis aproape complet piața pentru importurile fără taxe vamale din Republica Moldova. Acest lucru a oferit o mare oportunitate companiilor moldovenești, deși nu toate companiile sunt conștiente de modul în care pot beneficia de acest fapt.

UE finanțează un pachet de sprijin pentru unele companii moldovenești, pentru a le ajuta să înțeleagă mai mult despre modul în care pot profita de importurile fără taxe vamale din Republica Moldova și pot obține un acces mai mare la piața UE. Acest pachet va fi furnizat printr-un proiect de asistență tehnică (Sprijin pentru Cadrul de Infrastructură a Calității în contextul DCFTA (Zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare) în Republica Moldova), finanțat de Uniunea Europeană și implementat în cooperare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Cine poate beneficia de acest pachet de sprijin

  • Sprijinul va fi oferit companiilor care exportă deja în UE, dar care doresc să afle mai multe despre modul în care se pot baza pe succesul lor printr-o mai bună înțelegere a reglementărilor;
  • Companiilor care doresc să exporte, dar nu știu cum să înceapă și cred că reglementările ar putea fi prea complicate pentru a le depăși. În esență, orice companie care urmărește să devină mai competitivă prin extinderea activităților sale pe piața europeană.

Pachetul de sprijin vizează furnizarea exactă a unei cantități de informații fiecărei companii în măsura în care această companie are nevoie pentru a beneficia de deschiderea pieței europene. Companiile vor avea nevoi diferite deoarece au un nivel diferit de experiență. O echipă de experți naționali și internaționali va colabora cu fiecare companie și va conveni asupra unui program individual adaptat. Programul va lua forma unei combinații de ateliere, mese rotunde și discuții față în față. Implementarea integrală a pachetului va avea loc pe o perioadă de 12 luni.

Cum se aplică

O companie poate aplica completând formularul de aplicare în română, rusă sau engleză. Cererile trebuie depuse până pe data de 28 februarie 2019, la adresa: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Piața Marii Adunări Naționale, 1, Chișinău, MD-2033, biroul Nr. 220. (în atenția M. Ceresau).

‹ adv ›

Pentru alte detalii, trimiteți e-mail la următoarea adresă: [email protected]. Cererile vor fi examinate de un Comitet de experți de rang înalt și toate companiile vor fi informate dacă cererea lor a fost acceptată.

Vedeți aici mai multe detalii despre anunț, dar și Formularul de aplicare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii