image
Sursa foto: news.ro

Sesizarea fostei șefe DNA, Codruța Kovesi, a fost ADMISĂ în principiu de CEDO

CEDO a admis în principiu sesizarea Codruței Kovesi prin care a contestat revocarea din funcția de procuror șef al DNA, scrie Ziare.com.

Sesizarea la CEDO formulată de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în care contesta modul în care a fost revocată din funcție, a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce înseamnă că este în principiu admisibilă și că începe judecata pe fond.

Surse specializate pe cazuistica CEDO au declarat pentru Ziare.com că rapiditatea cu care a trecut de acest prim filtru sesizarea lui Kovesi, depusă acum nici o lună, arată că instituția europeană ia foarte în serios această cauză.

Kovesi susține în plângerea adresată CEDO că procedura de revocare a încălcat drepturile omului pentru că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională, nu a fost citată în fața Curții Constituționale și nu a avut posibilitatea de a avea cel puțin calitatea de interveniența pentru a exprima un punct de vedere în apărarea sa.

În 30 mai, Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției si președintele Klaus Iohannis, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

CCR a stabilit că, pentru soluționarea acestui conflict, președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: