image
Sursa foto: Jurnal TV

Angajatul de la FISC care a insultat un reporter Jurnal TV s-a plâns la poliție că jurnalistul i-a cauzat suferință psihică

Angajatul Serviciului Fiscal de Stat, Mihail Garmandir, s-a plâns la poliție că un reporter Jurnal TV i-a cauzat suferință psihică. Disconfortul ar fi apărut atunci când jurnalistul i-a cerut lui Garmandir să comenteze declarația sa de avere și să vorbească despre dosarul pentru corupere, în care a figurat în 2013. În plângerea sa, Gramandir nu scoate o vorbă despre faptul că l-a insultat pe reporter.

După ce aflat că reporterul Jurnal TV l-a reclamat, inspectorul de la Fisc a scris și el o plângere, în care afirmă că jurnalistul i-a creat incomodități. Jurnal TV a fost informat despre acest lucru de șeful sectorului de poliție nr.1 al sectorului Râșcani, Igor Bulmaga.

Potrivit ofițerului de poliție, Mihail Garmandir consideră că întrebările reporterului Jurnal TV i-au creat suferințe psihice, ingerințe în viața personală, a familiei sale, precum și discreditarea lui în fața colegilor. Până ca plângerea respectivă să ajungă la Inspectorul de Poliție Râșcani, Garmandir a bătut la ușile mai multor instituții - de la Ministerul de Interne la Inspectoratul General de Poliție, de la Inspectoratul General de Poliție la Direcția de poliție, iar de acolo la Inspectoratul de Poliție Râșcani.

Contactat de Jurnal TV, Garmandir a evitat să spună dacă a depus plângerea și a închis pe motiv că nu poate discuta.

Inițial, reporterul Jurnal TV l-a intervievat pe Mihail Garmandir pe strada Sergiu Rădăuțan din orașul Codru, care se află în sectorul Centru al Chișinăului. Reporterul a semnat o declarație în acest sens, iar ofițerul de poliție Igor Bulmaga a spus că plângerea respectivă va fi redirecționată după competență, Inspectoratului de General de Poliție din sectorul Centru.

Mihail Garmandir a fost sunat de către reporterul Jurnal TV în contextul unui dosar penal pentru corupere, în care inspectorul a figurat în anul 2013, dar și pentru a face unele precizări cu privire la averea pe care Garmandir a declarat-o oficial.

Amintim că, anterior, Jurnal TV a cerut Serviciului Fiscal să-l pedepsească pe angajat. Într-un răspuns oficial, Serviciul scrie că a examinat solicitarea și anunță că are posibilitatea legală de a interveni „doar în situația în care angajatul acesteia încalcă normele legale, în cadrul orelor de muncă”, asta deși Garmandir a fost telefonat într-o zi de miercuri, 19 decembrie. Jurnal TV a depus o plângere și la Procuratura Generală, prin care solicită tragerea la răspundere a funcționarului pentru intimidarea unui jurnalist. Infracțiunea prevede o pedeapsă cu amendă de până la 32 de mii de lei sau închisoare de până la doi ani. Din data de 10 ianuarie, plângerea a fost redirecționată la Procuratura Sectorului Botanica, care încă nu a venit cu un răspuns.

Mihail Garmandir este inspector principal în cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Locuiește într-o casă impunătoare în orașul Codru. Imobilul este indicat în darea de seamă cu privire la avere cu o valoare cu mult mai mică decât prețul de piață. În declarația pentru anul 2017, angajatul Serviciului Fiscal a specificat că a intrat în posesia unei mașini de teren model Mitsubishi, în valoare de 25 de mii de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: