image
Sursa foto: mediafax.ro

Catastrofal: Momentul în care un avion din Rusia se păbușește

Incidentul s-a produs în timp ce aeronava se întorcea la baza aeriană Olenya, în apropiere de Murmansk. Un videoclip cu momentul prăbuşirii avionului a apărut în mediul online, transmite thedrive.com.

Videoclipul arată cum avionul „TU-22M3” se apropie de pista de aterizare în condiţii meteo cu vizibilitate scăzută. Aeronava se loveşte atât de puternic de pistă, încât corpul său se rupe în două. Imediat după prăbuşire, un incendiu izbucneşte în locul fisurii. Cabina piloţilor alunecă pe pista de aterizare, dar este urmată de fuzelaj şi cuprinsă de flăcări.

Filmarea suprinde pericolele operării unei aeronave pe timpul condiţiilor meteo nefavorabile, mai ales în regiunile arctice, o zonă care a devenit din ce în ce mai strategică în ultimii ani.

Armata a precizat că „doi membri ai echipajului au murit” şi alţi doi „au primit, la faţa locului, asistenţa medicală necesară”, scrie mediafax.ro.

Acest incident, dar şi altul care a avut loc cu doar patru zile înainte deasupra Mării Japoniei, unde s-au ciocnit două avioane „Su-34”, rămân sub investigaţie. Coliziunea deasupra Mării Japoniei a provocat moartea a doi piloţi şi rănirea unui al treilea, în timp ce un alt pilot este în continuare dat dispărut. Aceste accidente au loc într-o perioadă de activitate fără precedent a aviaţiei militare ruse pe teritoriul său, dar mai ales în regiunea arctică.

„Tupolev Tu-22M” este un bombardier strategic de concepţie sovietică în care există spaţiu pentru patru piloţi şi membri ai echipajului. Aeronava poate atinge viteze de peste 2.000 km/h şi a fost utilizată în mai multe rânduri de Rusia, pentru a efectua lovituri aeriene în Siria în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: