Igor Dodon pleacă astăzi la Moscova. Șeful statului se va întâlni cu Putin, Patriarhul Kirill și alți oficiali ruși

Igor Dodon pleacă astăzi, 29 ianuarie, la Moscova, Federația Rusă, într-o vizită de două zile. Șeful statului se va întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill și alți oficiali ruși.

Foto: UNIMEDIA

„Întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova în cadrul căreia voi aborda chestiuni ce țin de cooperarea comercial-economică moldo-rusă, situația actuală privind tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei ș.a. chestiuni”, a scris Dodon pe rețelele de socializare.

Șeful instituției prezidențiale pleacă în Rusia după ce i-a trimis o scrisoare premierului rus Dmitrii Medvedev prin care îl roagă să găsească o soluție în situația creată privind unele categorii de mărfuri din Moldova, care au căzut concomitent sub incidența a două decrete a Guvernului rus, însă până astăzi nu a primit încă nici un răspuns.

Recent, autoritățile ruse au anulat taxele vamale la exportul către Rusia a legumelor și fructelor moldovenești, cât și a conservelor de fructe și legume și a produselor vitivinicole. Însă, totodată, Medvedev a semnat un decret prin care se interzice intrarea în Rusia a mărfurilor care tranzitează Ucraina.


Pub