Candidații din partea BUN, Ion Leașcenco și Anatol Ursu, nu au fost înscriși de CECE în cursa electorală: „Am fost anunțat că aproape jumătate din cele 652 de semnături colectate au fost considerate nule”

Candidatul din partea Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, nu a fost înscris în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie. Despre aceasta a anunțat Leașcenco pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, peste 600 de semnături adunate în circumscripția 15 au fost anulate.

Foto: UNIMEDIA

„Tocmai am fost anunțat că aproape jumătate din cele 652 de semnături colectate pentru a candida în Circumscripția nr 15 Călărași au fost considerate nule. Am cutreierat zi de zi satele din raioanele Călărași și Ungheni pentru a strânge semnăturile”, scrie Leașcenco.

De asemenea, și unionistul Anatol Ursu a anunțat acest lucru.

Leașcenco spune că aceste este un atac grav asupra unioniștilor civici care nu au devenit preșul guvernării. „Avem semnale că și ceilalți colegi care au participat la manifestările unioniste din ultima perioadă nu vor fi înregistrați. Asta în condițiile în care unui candidat condamnat penal, cu interdicție de a ocupă o funcție publică în următorii 5 ani, i-a fost eliberat certificatul de „integritate” și acceptată candidatura pe Circumscripția sus menționată. Același lucru se încearcă și la Ungheni și Ialoveni. Este clar că se complotează împotriva noastră, iar apariția noastră nu convine niciunui partid cu reprezentare politică în actualul Parlament. Penalii exclud oamenii normali. Vom lua act de nota informativă și vom contesta această decizie abuzivă. Ne convingem încă o dată că sloganul #FaraFosti deranjează, iar guvernaților le este frică de unioniștii sinceri și necompromiși, care luptă necondiționat pentru cauza reîntregirii. Pe circumscripții acești neni au alte calcule. Acolo unde este prezent factorul uman, prin listele completate manual, se încearcă cu tot dinadinsul excluderea noastră din cursa electorală”, scrie Ion Leacșcenco în postarea sa.

UNIMEDIA amintește că alți trei candidați din partea BUN candidează în circumscripții uninominale. Circumscripția 22 – Ialoveni – Anatol Ursu, circumscripția 35 – Zinaida Bolboceanu și circumscripția 16 – Ungheni - Mihai Goian

BUN candidează doar în patru circumscripții, iar pentru celelalte și-a anunțat susținerea pentru alți candidați unioniști, care candidează din partea altor partide sau blocuri.


Pub