Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Concurs cu un singur candidat…

Concurs cu un singur candidat pentru șefia Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale

SergheiCarapunarlî  este singurul candidat care va participa la proba interviului în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de șef al Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI).

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Centrului Național Anticorupție (CNA), Serghei Carapunarlî este singurul candidat care a promovat proba scrisă a concursului. Pentru proba scrisă a fost admis în concurs și Pavel Calpajiu, inspector principal în cadrul CNA, însă care nu a trecut de prima probă.

Serghei Carapunarlî este șef adjunct al direcţiei generale în cadrul CNA, activând în Direcția analiză, monitorizare și evaluarea politicilor din cadrul DGA din data de 27 septembrie 2017. Conform declarației de avere și interese pentru anul 2017, Serghei Carapunarlî deține în proprietate un apartament de 98 m.p. achiziționat în 2011 și un automobil Seat Alhambra, fabricat în 2006 și cumpărat în 2012. În 2017 Carapunarlî a ridicat un salariu de circa 256 de mii de lei de la CNA și o indemnizație de 93 de mii de lei.

Funcția de șef al ARBI a devenit vacantă după ce Otilia Nicolai și-a dat demisia după un an de activitate. Potrivit CNA, Otilia Nicolai și-a dat demisia din motive personale, solicitând să fie numită în funcția vacantă din cadrul Direcției generale urmărire penală.

ARBI a fost creată în martie 2018 drept o subdiviziune a Centrului Naţional Anticorupţie care se ocupă de recuperarea bunurilor provenite din infracțiuni de corupție și de spălare de bani.