Un ucrainean a rămas fără mașină la Lipcani. A făcut cale întoarsă la Chișinău cu un taxi

Polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Lipcani au reținut un automobil cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene care, în urma verificărilor s-a stabilit că ar fi radiat din circulație.

Șoferul, care este cetățean ucrainean, a făcut cale întoarsă spre Chișinău apelând la serviciile de taxi.

Cazul a avut loc în seara zilei de ieri 28 ianuarie, când la linia de control s-a apropiat un autoturism de model Volkswagen Touran pentru a i se autoriza ieșirea din țară.

Șoferul, în vârstă de 33 de ani, a prezentat actele de călătorie eliberate de autoritățile din Ucraina, iar pentru mașină – documentul perfectat în țara de origine.

Polițistul de frontieră a efectuat verificări suplimentare în urma cărora s-a stabilit că mijlocul de transport sus menționat figurează ca fiind eliminat din baza de date oficială. Motiv pentru care a dispus plasarea acestuia la SPF Lipcani până la examinarea și soluționarea completă a cazului dat.

Audiat, ucraineanul a comunicat că nu cunoaște nimic despre aceasta.

După semnarea procesului verbal acesta și-a solicitat un taxi pentru a ajunge în Chișinău, însă va fi rechemat pentru elucidarea incidentului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.