Mihail Garmandir s-a plâns la poliție
Social 29 ianuarie 2019, 20:14 | 1972

Angajatul Serviciului Fiscal de Stat, Mihail Garmandir, s-a plâns la poliție că un reporter Jurnal TV i-a cauzat suferință psihică. Disconfortul ar fi apărut atunci, când jurnalistul i-a cerut lui Garmandir să comenteze declarația sa de avere și să vorbească despre dosarul pentru corupere, în care a figurat în 2013. În plângerea sa, Gramandir nu scoate o vorbă despre faptul că l-a insultat pe reporter.

După ce aflat că reporterul Jurnal TV l-a reclamat, inspectorul de la Fisc a scris și el o plângere, în care afirmă că jurnalistul i-a creat incomodități. Despre acest lucru ne-a anunțat șeful sectorului de poliție nr.1 al sectorului Râșcani, Igor Bulmaga.

Potrivit ofițerului de poliție, Mihail Garmandir consideră că întrebările reporterului Jurnal TV i-au creat suferințe psihice, ingerințe în viața personală, a familiei sale, precum și discreditarea lui în fața colegilor. Până ca plângerea respectivă să ajungă la Inspectorul de Poliție Râșcani, Garmandir a bătut la ușile mai multor instituții.

În același timp, Garmandir a evitat să ne spună dacă a depus plângerea.

Inițial, reporterul Jurnal TV l-a intervievat pe Mihail Garmandir pe strada Sergiu Rădăuțan din orașul Codru, care se află în sectorul Centru al Chișinăului. Reporterul a semnat o declarație în acest sens, iar ofițerul de poliție Igor Bulmaga ne-a spus că plângerea respectivă va fi redirecționată după competență, Inspectoratului de General de Poliție din sectorul Centru. Mihail Garmandir a fost sunat de către reporterul Jurnal TV în contextul unui dosar penal pentru corupere, în care inspectorul a figurat în anul 2013. Dar și pentru a face unele precizări cu privire la averea, pe care Garmandir a declarat-o oficial. Amintim că anterior Jurnal TV a cerut Serviciului Fiscal să-l pedepsească pe angajat. Într-un răspuns oficial, Serviciul scrie că a examinat solicitarea și anunță că are posibilitatea legală de a interveni, cităm, ”doar în situația în care angajatul acesteia încalcă normele legale, în cadrul orelor de muncă”, asta deși Garmandir a fost telefonat într-o zi de miercuri, 19 decembrie. Postul nostru de televiziune a depus o plângere și la Procuratura Generală, prin care solicită tragerea la răspundere a funcționarului pentru intimidarea unui jurnalist. Infracțiunea prevede o pedeapsă cu amendă de până la 32 de mii de lei sau închisoare de până la doi ani. Din data de 10 ianuarie, plângerea a fost redirecțioată la Procuratura Sectorului Botanica, care încă nu ne-a dat un răspuns. Mihail Garmandir este inspector principal în cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Locuiește într-o casă impunătoare în orașul Codru. Imobilul este indicat în darea de seamă cu privire la avere cu o valoare cu mult mai mică decât prețul de piață. În declarația pentru anul 2017, angajatul Serviciului Fiscal a specificat că a intrat în posesia unei mașini de teren model Mitsubishi, în valoare de 25 de mii de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!