22:37:11 23.04.2024
Stiri

PD, despre incendierea unor autovehicule, VANDALIZAREA panourilor electorale, AGRESAREA fizică şi verbală a unor candidaţi: „Condamnăm astfel de acțiuni”. APELUL făcut la adresa opoziției

Partide/Comunicate 29.01.2019 13:38 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
PD, despre incendierea unor autovehicule, VANDALIZAREA panourilor electorale, AGRESAREA fizică şi verbală a unor candidaţi: „Condamnăm astfel de acțiuni”. APELUL făcut la adresa opoziției


„Partidul Democrat (PD) denunţă categoric violenţa de campanie care a avut loc în municipiul Bălţi în noaptea de luni spre marţi, când a fost incendiată maşina lui Maxim Iordan, fiul candidatului PD pentru circumscripţia nr. 10, Serghei Iordan. De asemenea, PD condamnă toate agresiunile de campanie care au avut loc în ultimele zile, precum incendierea altor autovehicule, vandalizarea panourilor electorale, agresarea fizică şi verbală a unor candidaţi sau activişti electorali”, se arată într-un comunicat de presă făcut public astăzi de formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc.

Potrivit democraților, orice acte de agresiune în contextul campaniei electorale sunt total reprobabile şi trebuie cercetate rapid de către Poliţie, iar cei vinovaţi trebuie identificați și traşi la răspundere.

„În acelaşi timp, solicităm tuturor partidelor şi candidaţilor să ducă o campanie electorală corectă şi civilizată, abţinându-se de la orice acte agresive, de la orice discursuri bazate pe ură, precum şi de la orice acuzaţii nefondate la adresa celorlalţi competitori. Este important ca cetăţenii să ia cunoştinţă de proiectele partidelor, de propunerile lor pentru viitorul Moldovei, iar acest lucru se poate face cel mai bine într-o atmosferă de calm şi de respectare a legii”, se arată în apelul democraților.

Totodată, democrații consideră că „violenţele de campanie - inclusiv limbajul agresiv şi incitarea la ură şi violenţă - afectează negativ climatul electoral, iar cei care pierd din această situaţie sunt în primul rând cetăţenii”.

„Reamintim că PD este primul partid care a semnat Codul de conduită electorală propus de CEC. Mai mult, încă din luna decembrie, înainte de începerea perioadei electorale, PD a făcut un apel public la decenţă şi respectarea legii în timpul campaniei, apel la care din păcate partidele de opoziţie nu au reacţionat. Cerem, din nou, opoziţiei politice să se ralieze apelului nostru la calm şi non-violenţă şi să condamne şi ele, de rând cu PD, orice incidente de campanie, indiferent cine ar fi vinovat. Dacă partidele din opoziţie refuză să adopte o astfel de poziţie, vom considera că ele aprobă violenţa politică şi vom fi nevoiţi să informăm alegătorii în acest sens”, precizează conducerea PD.

Reprezentanții partidului de guvernământ au mai adăugat că îşi doresc „să ducă o campanie pozitivă”: „Vom prezenta realizările noastre în cei trei ani de guvernare şi propunerile noastre pentru următorii patru ani. Singurele noastre arme electorale sunt faptele şi angajamentele în favoarea oamenilor, iar aşa vom convinge alegătorii că merităm încrederea lor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md