(video) „Banca nu mi-a oferit un împrumut mai mare, pentru că sunt încă studentă”. Cât de important este să ai o istorie de creditare pozitivă

dfddfdf

Ce cunosc tinerii din Moldova despre „istoria de creditare” și cum aceștia au reușit sau nu au reușit să obțină un împrumut de la bancă. Vezi mai jos experiențele tinerilor care s-au confruntat cu aceste situații neplăcute.

Anterior #diez a scris despre faptul că Fagura.com va lansa un program de test prin care va ajuta 100 de tineri să își formeze istorie de credit. Vom urmări atent acest subiect și vom reveni zilele următoare cu mai multe detalii.

Fagura.com este o platformă de p2p Lending, care își propune să interconecteze investitorii interesați de a obține un profit mai mare decât cel oferit de depozitele bancare cu persoanele în căutarea unui împrumut 100% online la o dobândă mai mică decât cea oferită de instituțiile tradiționale.

Amintim că Birourile de Credit stochează tot istoricul relației tale cu băncile și companiile de creditare nebancară: ce credite ai avut, de la care instituții, suma și modul în care le-ai achitat. Mai mult, noile reglementări vor permite birourilor de credit să dețină informație despre cum achiți facturile către companiile de telefonie mobilă sau servicii comunale.

Astfel, e important să reții că doar cu o istorie de credit bună vei putea:

#. să te muţi într-o locuinţă proprie cu ajutorul unui credit imobiliar;

#. să te duci la serviciu cu maşina proprie, cumpărată în leasing;

#. să îţi cumperi un telefon mobil sau orice alt gadget, chiar dacă preţul acestuia este mai mare decât banii pe care îi ai disponibili;

#. poţi învăţa engleza sau chineza, contabilitatea sau orice alte cursuri, apelând la un credit în acest scop;

#. să mergi la creditorul tău şi să ceri o dobândă mai mică.

 Găsiți mai multe detalii despre istoria de credit aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente