Cele mai populare culori care au fost alese pentru maşinile noi în 2018 în lume

Experţii concernului chimic german BASF au făcut o analiză a situaţiei de pe piaţă, în privinţa culorilor comandate pe maşinile noi, vândute la nivel global în 2018. Raportul oferă perspective anuale privind preferințele de culoare la nivel mondial în sectorul automobilelor.

Analiza cotelor de culoare oferă o bază strategică pentru urmărirea evoluțiilor în piața de automobile în continuă creștere și pentru înțelegerea culorii ca un factor important de luare a deciziilor pentru cumpărătorii de automobile din întreaga lume.

FOTO: blog.dupontregistry.com

Analiza anuală a popularității culorilor se bazează pe o imagine de ansamblu globală și pe rapoarte regionale aprofundate din America de Nord, Asia-Pacific și Europa. În ansamblu global, tendințele generale pentru preferințele de culoare care modelează piaţa de maşini la nivel global devin evidente. Un exemplu este trendul continuu al culorii albe.

Rapoartele despre culori, individuale din regiuni, descriu conducătorii auto specifici regiunii, influențele subiacente în analiza lor și explică relevanța acestora pe diferite segmente auto. Un subiect special de focalizare evidențiază constatările-cheie care prezintă o importanță semnificativă pentru regiunea respectivă. O analiză comparativă în diferite regiuni dezvăluie distribuții de culoare specifice pieței în diferite segmente.

Albul și-a păstrat poziția nr. 1 cu privire la popularitatea globală a culorilor. Aproape 80% din mașinile produse la nivel mondial sunt vopsite în culori acromatice – o statistică semnificativă având în vedere sectorul producător de automobile care este în creștere la nivel global.

Culorile cu o popularitate sub 1% nu sunt afişate în grafice

Deși ponderea culorilor acromatice este neschimbată față de anul precedent, există schimbări ușoare atât în schema de culori acromatică, cât și în cea cromatică: pe măsură ce ponderea culorii argintii printre culorile acromatice a scăzut, albastrul este încă cea mai populară culoare cromatică. La nivel global, ponderea automobilelor vopsite într-o culoare albastră și argintie este aproape egală.

Când vine vorba de culorile cromatice, roșul şi-a menținut poziția secundă în acest domeniu. Culori non-neutre, care cuprind galben, portocaliu, verde, auriu și violet, au rămas stabile în cursul anului precedent.

Aceste schimbări atestă dinamica din sectorul automobilelor, care se confruntă cu o creștere continuă a diversificării modelelor și cu o schimbare considerabilă a creșterii din segmentul de maşini compacte şi de dimensiuni medii până la SUV-uri.

FOTO: rd.com

Distribuția culorilor în toate segmentele arată o cotă mai mare de culori cromatice pentru autoturismele mai mici și o cotă considerabil mai mare de negru pentru autovehiculele mari şi cele puţin mai mari decât acestea din urmă. Este interesant de observat şi creșterea considerabilă a albului în cele două segmente de maşini mari, comparativ cu anul precedent.

În general, culorile întunecate cum ar fi negru și gri joacă un rol important în acest segment. Popularitatea puternică a albului este, de asemenea, reflectată în segmentul compact, acolo unde ponderea de roșu, gri și maro s-a mutat în favoarea sa, comparativ cu situaţia din 2017.

În segmentul SUV care se află într-o ascensiune puternică, cu toate acestea, negrul și albastrul prezintă o ușoară creștere în comparație globală.

Când vine vorba de piețele regionale, distribuția culorilor în diferite segmente diferă în mod semnificativ. Acest lucru se remarcă deosebit de izbitor în segmentul auto compact, al doilea segment de maşini cu cea mai mare creştere la nivel global după cel al SUV-urilor.

Segmentul compact a experimentat diversificarea în creștere cu o creștere ridicată a numărului de modele în ultimii ani. Popularitatea de culoare pentru compacte diferă la nivel regional cu privire la cota de culori acromatice şi cromatice.

În Asia Pacific, o cotă extraordinar de mare de alb de peste 60% iese în evidență, în timp ce în Europa cota utilizării aceste culori pentru maşinile compacte este de doar 30%. De cealaltă parte, în America de Nord, localnicii îşi aleg maşini în culori aprinse precum este roşul sau albastrul.

Vezi şi: Ratingul celor mai durabile şi de calitate, vopsele și lacuri, aplicate pe autoturismele a 30 de mărci

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/