/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ PSRM: Printre primele inițiative în viitorul Parlament va fi modificarea Constituției, pentru ca Moldova să devină republică prezidențială

missing
29 ianuarie 2019, ora 18:30

Candidații socialiști la alegerile parlamentare din februarie spun că, odată ajunși în Parlament, printre primele inițiative pe care le vor înainta va fi cea de modificare a Constituției, astfel încât Moldova să devină stat prezidențial. 

„Guvernarea și opoziția și-au bătut joc de alegerea oamenilor, a izolat președintele ales de popor și l-a lipsit de atribuții. Acest lucru este unul antidemocratic”, a spus Vlad Batrîncea, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) pe circumscripția nr. 28 (Chișinău).

Socialiștii susțin că, dacă Republica Moldova va deveni stat prezidențial, președintele va deveni capul puterii executive și va avea atribuții de a aproba și modifica componența Guvernului și programul guvernării. De asemenea, aceștia spun că șeful statului trebuie să numească procurorul general, șeful SIS-ului și corpul judecătoresc.

Un alt candidat al PSRM pe circumscripția națională, Bogdan Țîrdea, a enumerat care sunt, în viziunea sa, argumentele ca Moldova să devină republică prezidențială: responsabilitatea socială, stabilitatea politică, rapiditatea soluționării problemelor, posibilitatea rapidă de atragere a investițiilor și combaterea corupției.

Listele candidaților PSRM pe circumscripția națională și pe circumscripțiile uninominale le puteți găsi pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram