/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Misterul panoului chinezesc din Hâncești. Cum se traduce și care este scopul acestuia

missing
29 ianuarie 2019, ora 18:51

Panoul a fost instalat chiar în centrul orașului, pe strada Chișinăului, și i-a băgat în ceață pe locuitorii din Hâncești care nu puteau să înțeleagă mesajul, scris exclusiv în chineză.

„Nu știu!”

„Ceva cred că cu alegerile, că doar nu să ne cheme la parale, nu?”

„ – Înțelegeți ce scrie acolo? – Nu înțeleg nimic, dap ce scrie în grafia latină? Da cine l-o instalat, aici primarul știe, primăria cred că”

„- Ce părere aveți? – Dap cine, dracu’ înțelege acolo? Hehehe!”

După ce timp de câteva zile internauții au discutat aprins despre ce-o fi anunțând panoul, deznodământul a apărut… la Chișinău. Billboarduri similare, însă cu traducerea textului în română, au apărut pe mai multe străzi din Capitală. Acestea fac parte dintr-o campanie de promovare care anunță reduceri la un magazin de gadgeturi, cu ocazia Anului Nou Chinezesc. Directorul de marketing al companiei ne-a spus că, în așa mod, au dorit să atragă cât mai multă atenție asupra campaniei.

Am vrut să creăm un element de întrebare, de interes din partea societății din Moldova, pentru că strategia noastră de marketing presupune diferențierea. Încercăm să extindem orizonturile și mindset-urile oamenilor din Moldova, adică vrem să fim deschiși pentru orice culturi”, Ion Botnaru, director de marketing al companiei.

Cei care stau în spatele ideii mai spun că, inițial, și-au propus să instaleze 30 de panouri doar cu caractere chinezești în toată țara, însă doar cei din Hâncești au acceptat. Cert este că nu se așteptau ca acesta să devină viral.

A rămas unul care a fost plasat, și ok, l-am plasat măcar pe el să rămână de sămânță, cum se spune. Tot ce s-a întâmplat mai departe, că a fost fotografiat billboardul și el a ajuns pe Internet, noi singuri am rămas șocați, nu ne-am așteptat”, Ion Botnaru, director de marketing al companiei.

Panoul în chineză a fost plasat pentru o săptămână, după care va fi înlocuit cu versiunea în română a textului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram