image
Sursa foto: privesc.eu

Mesajul primarului ales al capitalei, către chișinăuieni: „Alegerea pe care fiecare trebuie s-o facă este istorică”

Alegerea pe care fiecare dintre noi trebuie să o facă este o alegere istorică, una care va decide destinul Moldovei și al fiecărei familii pentru următorii 10 sau 20 de ani. Dacă nu luptăm pentru ceea ce vrem și pentru ceea ce ni se cuvine de drept, vom primi exact ceea ce va hotărî Plahotniuc, Dodon, Șor și toată armata lor de ocupație. Declarațiile au fost făcute de liderul Platformei DA, copreședinte al blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului, care a venit astăzi cu un mesaj pentru chișinăuieni.

„Dragi prieteni din Chișinău,

Orașul nostru, inima și sufletul Moldovei, și oamenii lui, cei care au demonstrat anul trecut că SE POATE și împreună am câștigat în alegerile pentru Primăria Chișinău, împotriva celui mai odios regim totalitar care ne-a stăpânit vreodată patria în ultimii 30 de ani, sunt chemați din nou, de istorie, la întâlnirea cu EA, cu Istoria!

Știu bine că viața noastră este rezultanta alegerilor pe care zilnic le facem. Știu sigur că nu am decis niciodată să fim săraci. Sunt convins că nici un om din Chișinău sau din întreaga Moldovă nu-și dorește să trăiască într-un stat profund corupt și mai știu că departe de ai tăi, departe de familie, nu poți să trăiești. Să exiști se poate, să trăiești este imposibil.

Din păcate, nouă, chișinăuenilor, moldovenilor, exact aceste lucruri ni se întâmplă, de zeci de ani, în fiecare zi, fără excepție. Ori, atunci când viața noastră este condusă după niște reguli pe care nu ni le dorim, este condusă de niște oameni care ne împart și ne dezbină, atunci când Moldova, așa cum se vede limpede de aici, de acasă, din diaspora, din cancelariile lumii civilizate, de la Bruxelles sau de la Whasington, ESTE CU URĂ STĂPÂNITĂ ȘI DELOC IUBITĂ, știu sigur că este timpul să facem o alegere, să facem o necesară SCHIMBARE.

Iar alegerea pe care fiecare dintre noi trebuie să o facă este o alegere istorică, una care va decide destinul Moldovei și al fiecărei familii pentru următorii 10 sau 20 de ani. Trebuie să decidem, dragii mei prieteni, dacă mai dorim să trăim în întuneric, corupție, sărăcie și departe de cei dragi, stabiliți în toate colțurile lumii.

Dragi prieteni din suburbii,

Cuvintele pe care doresc să vi le adresez astăzi nu pot cuprinde respectul și prețuirea pe care vi le port. Anul trecut, la alegerile pentru primăria Chișinău, ați demonstrat țării și lumii întregi că voința și caracterul vostru au oferit libertății, demnității și moralei, găzduire necondiționată în familiile și casele voastre.

Voi, dragi prieteni din sectoarele Chişinăului, din centura de aur a capitalei, de la Băcioi, Codru, Trușeni, Durlești, din Sângera, sunteți, pentru mine și pentru toți cei asemenea nouă, exemple de asumare, determinare și forță pentru o generație care este datoare să ofere Moldovei a doua Declarație de Independență, INDEPENDENȚA TOTALĂ!

Iar în tot acest timp, vinovații se prefac că nu știu ce se întâmplă! Vinovații tac! Tac și fură, terorizează, amenință, manipulează și dezinformează din nou. Vinovații sunt demonii de astazi ai Moldovei și cei care, sub lozinci mincinoase, încearcă cu orice preț să-și păstreze puterea, să rămână în libertate.

Dacă nu luptăm pentru ceea ce vrem și pentru ceea ce ni se cuvine de drept, vom primi de la viață exact ceea ce va hotărâ Plahotniuc, Dodon, Șor și toată armata lor de ocupație. Iar lupta la care vă chem, dragii mei prieteni, este una dreaptă și corectă. Este lupta popoarelor demne, este lupta pe care libertatea o duce zilnic împotriva dictaturilor, mafioților și oligarhilor.

Lupta la care vă chem este lupta dintre ADEVĂR și MINCIUNĂ, este lupta dintre BINE și RĂU, este lupta dintre CEI MULȚI și DREPȚI și O MÂNĂ DE INFAMI. Este confruntarea pe care oamenii liberi ai Moldovei, indiferent de unde sunt ei, ACASĂ sau departe de casele lor, au datoria istorică să și-o asume.

Ei au bani, au șefi în instituțiile de forță ale statului, au armate de interlopi cu care doresc să ne intimideze, au de partea lor justiția și statul profund corupt. Au aproape totul.

Noi, la rândul nostru, avem VOTUL. Avem cutezanța unui națiuni care dorește să-și scrie singură istoria, să-și ia țara înapoi, să-și facă singură dreptate. Avem alături de noi întreaga lume civilizată care ne urmărește cu mare atenție. Ne sunt aproape cei dragi, din întreaga diasporă și ne avem unii pe ceilalți. Pentru că nu suntem singuri, așa cum nici Moldova nu este. Ne are pe noi, cei mulți, drepți, cinstiți și curajoși.

Cel mai mare coșmar al acestui regim sinistru, cea mai mare spaimă a lui Plahotniuc, Dodon și Sor este prezența noastră masivă la vot. Pentru ei, prezența noastră masivă la vot este sfârșitul, iar pentru noi seninul inceput. Suntem atât de mulți încât regimul mafiot Plahotniuc nu ne mai poate număra. Suntem atât de mulți și de hotărâți încât nimeni, absolut nimeni, nu mai poate să se așeze între un noi și dorința noastră legitimă de libertate.

Ne-au făcut și ne pot face mai mult rău decât pot mințile și morala noastră să-și închipuie. Ne pot chinui, teroriza, înspăimânta, își pot imagina că ne pot manipula sau dezinforma din nou, dar în case, pe 24 februarie, nu ne pot ține.

Dragi prieteni,

Acestor infami, lui Plahotniuc, Dodon și Sor le este frică de VOT, de votul democratic al oamenilor. Pentru că votul nostru le este sfârșitul politic. Pentru că votul nostru masiv înseamnă eliberarea noastră și o justiție independentă care să ne facă DREPTATE.

Ieșim la vot să ne facem singuri dreptate! Învingem ACUM!”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților ACUM Platforma DA și PAS în circumscripțiile din Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: