(video) Candidați diferiți, aceleași „laude”: La doar două zile după ce l-a susținut pe Nae-Simion Pleșca, scriitorul Mihai Cimpoi îl sprijină pe Călin Vieru

După ce la data de 25 ianuarie a participat la ceremonia de lansare a democratului Nae-Simion Pleșca în campania electorală, exact peste două zile, fostul președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Mihai Cimpoi, îl susține pe Călin Vieru.

„Ne adresăm celora care astăzi trebuie să vină la urne. Tot ce a fost expus aici de domnul Călin Vieru, e o continuare a spiritului familiei Vieru, a marelui poet, Grigore Vieru. Călin Vieru va continua să apare valorile noastre morale și spirituale”, a spus Mihai Cimpoi.

În acest sens, academicianul, istoricul literar, Mihai Cimpoi, a ținut să explice de ce susține și sprijină anumite partide sau figuri politice.

„Eu împreună cu grupul de scriitori am simpatizat și am fost cu partidele care au un program național și unul european. Partide de felul ăsta nu sunt chiar multe. Vom fi în același spirit cu candidații care au un bun program.

Vreau să menționez că Călin Vieru are deja o experiență în activitatea parlamentară. Cunoaște bine problemele cetățenilor. Sper, că ajungând acolo, va lupta pentru cei care se confruntă la limita existenței cu probleme grave. Domnul Călin Vieru poate să alunge această ceață care s-a așezat peste noi și va aduce lumină în sufletele noastre”, a conchis fostul președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Iar dacă astăzi Mihai Cimpoi a apreciat activitatea și angajamentele lui Călin Vieru, ieri academecianul a adus mesaje de susținere pentru democratul Nae-Simion Pleșca.

Mai mult, candidatul din partea Partidului Democrat a menționat că Mihai Cimpoi îi este un mentor.

Nae-Simion Pleșca / Sursa:Facebook

Amintim că la data de 25 ianuarie candidatul independent Călin Vieru s-a înscris în cursa electorală în Circumscripția 33, Chișinău. CEC l-a înregistrat pe circumscripția uninominală 33 și va reprezintă locuitorii din Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni.

Precizăm că pe circumscripția nr. 33, potrivit datelor CEC, deocamdată au fost înregistrați Constantin Țuțu (PDM), Andrei Năstase (Blocul ACUM), Andrei Năstas (Independent).


Pub